Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Općina Drenje proslavila svoj Dan

Autor: Novi Radio

Općina Drenje proslavila svoj Dan - Novi Radio, Đakovo

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, danas (20. travnja 2024. godine) je obilježen Dan Općine Drenje koja okuplja čak 12 naselja (Drenje, Kućanci Đakovački, Preslatinci, Pridvorje, Slatinik Drenjski, Paljevina, Bučje Gorjansko, Podgorje Bračevačko, Potnjani, Bračevci, Borovik i Mandićevac). Uz načelnika Općine Slavka Dešića, općinske vijećnike i druge uvažene goste, sjednici je nazočila i predsjednica Skupštine Osječko-baranjske županije Ivana Bagarić.

- Svim žiteljima Općine Drenje čestitam njihov Dan, a načelniku Dešiću čestitam na uspješno provedenim projektima. Jedan od najvažnijih, svakako je projekt uređenja plaže na jezeru Borovik, vrijedan više od 750.000 eura koji će se realizirati do kraja ove ili iduće godine, a njegovim završetkom znatno će se unaprijediti turistička ponuda Općine, ali i čitave Đakovštine. Osječko-baranjska županija također je podržala ovu investiciju, a to će nastaviti činiti i u budućnosti – kazala je Bagarić.

Načelnik Općine Drenje Slavko Dešić uz čestitku sumještanima, osvrnuo se na najvažnije projekte u prethodnom razdoblju. – Općina Drenje ponovno se uključila u projekt „Zaželi“, njegovu četvrtu fazu i uskoro očekujemo početak njegove provedbe u budućem trogodišnjem razdoblju. Predviđeno je da 18 žena brine o približno stotinjak korisnika u svim naseljima općine. Također, u Bračevcima, Potnjanima i Paljevini započinje izgradnja vodovodne mreže, kao i uređenje plaže uz jezero Borovik. Radi se o dužini od oko 300 metara, a nakon što izvođač krene s radovima, ima rok izvedbe od 10 mjeseci, tako da se nadam da će projekt biti dovršen do proljeća sljedeće godine. Ovo su investicije koje će značajno doprinijeti daljnjem razvoju našeg kraja i kvaliteti života naših mještana.

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Održana akcija mjerenja tlaka - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Održana akcija mjerenja tlaka

Akcija je održana pod motom „mjerite pravilno svoj krvni tlak, kontrolirajte ga i živite duže!“

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »