Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Održana konferencija o udomiteljstvu pod nazivom „Mogućnost za bolju budućnost“

U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, jučer 15. lipnja u novoizgrađenom prostoru Centra održana je konferencija o udomiteljstvu pod nazivom „Mogućnost za bolju budućnost“ koja...

U organizaciji Centra za nestalu i zlostavljanu djecu, jučer 15. lipnja u novoizgrađenom prostoru Centra održana je konferencija o udomiteljstvu pod nazivom „Mogućnost za bolju budućnost“ koja se održava u sklopu projekta „Udomiteljstvo na dlanu – podrška udomiteljskim obiteljima!“, financiranog iz proračuna Osječko-baranjske županije. Konferenciji je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

Obzirom da je u Nacionalnom programu razvoja socijalnih usluga 2021. – 2027. kao jedan od prioriteta naveden proces deinstitucionalizacije i Osječko-baranjska županija daje snažnu podršku udomiteljskim obiteljima, kojih nedostaje na području županije. Naime, u ovom trenutku u udomiteljskim obiteljima imamo smješteno oko 200 djece, što je značajno rasterećenje za institucije koje djeluju na našem području, no potrebe su i dalje velike, kazao je Lukić.

Ana Veočić iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu naglasila je kako je ova konferencija od velikog značaja za sve stručnjake s područja pružanja socijalnih usluga s obzirom da je udomiteljstvo jedna od najboljih mjera kojom se može poboljšati proces deinstitucionalizacije.

Tekst i foto:

OBŽ

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »