Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Od petka, 20. listopada, bit će otvoren natječaj za „Najbolju poduzetničku ideju“

Potpisivanjem ugovora sa sponzorima, Osječko-baranjska županija je jučer (17. listopada 2023. godine) osigurala novčani fond za nagrade u projektu „Najbolja poduzetnička ideja“, a u petak (20....

Potpisivanjem ugovora sa sponzorima, Osječko-baranjska županija je jučer (17. listopada 2023. godine) osigurala novčani fond za nagrade u projektu „Najbolja poduzetnička ideja“, a u petak (20. listopada) bit će objavljen javni natječaj. Riječ je o projektu koji Osječko-baranjska županija provodi po 17. put, a kojim je do sada s gotovo 200.000,00 eura poticala i pomagala male i buduće poduzetnike da svoju ideju pretvore u poduzetnički projekt.

Uz Županiju koja je izdvojila 3.000,00 eura, ovogodišnji sponzori projekta „Najbolja poduzetnička ideja“ su Cesting d.o.o. Osijek, Kanaan d.o.o. Donji Miholjac, Osijek-Koteks d.d. Osijek, Nexe d.d. Našice, HGK Županijska komora Osijek, Vuka d.d. Osijek i Slatinska banka d.d. Slatina, a ukupni nagradni fond iznosi 11.150,00 eura.

- „Najbolja poduzetnička ideja“ je jedan od projekta kojima Osječko-baranjska županija nastoji stvoriti poticajno i stimulativno okruženje za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Osim toga, Županija provodi niz drugih projekta vezano za gospodarstvo, od kreditiranja, informiranja i savjetovanja poduzetnika do osnivanja poduzetničkih zona i drugih aktivnosti. Projekt traje od 2006. godine, a svim dobitnicima su nagrade bile značajan poticaj za poduzetnički iskorak, nova zapošljavanja ili poslovanje. Prva nagrada iznosi 2.000,00 eura, druga 1.500,00 eura, treća 1.000,00 eura te deset nagrada po 665,00 eura - rekao je zamjenik župana Mato Lukić nakon potpisivanja ugovora sa sponzorima.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović naglasila je kako Osječko-baranjska županija organiziranjem nagradnog natječaja „Najbolja poduzetnička ideja“ želi dodatno osnaživati poduzetničko ozračje i klimu na području naše županije. Zahvalila je svim sponzorima, među kojima je i Cesting koji je podržao sve dosadašnje projekte.

- Natječaj će biti objavljen u petak (20. listopada) i bit će otvoren 45 dana, odnosno do 4. prosinca. Sve informacije o projektu poduzetnici mogu dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, a natječaj će biti objavljen na web stanici Županije i tiskovinama. Slijedom toga, pozivamo sve osobe koje imaju dobre poduzetničke ideje da se okušaju u ovom nagradnom natječaju i osvoje jednu od 13 vrijednih nagrada. Na natječaj se mogu javiti sve fizičke osobe koje razmišljaju o ulasku u svijet poduzetništva, ali i poduzetnici početnici koji posluju kraće od godinu dana od trenutka objave natječaja. Ukoliko im je potrebna pomoć u izradi poslovnog plana mogu se obratiti u Upravni odjel za gospodarstvo ili naše poduzetničke centre - kazala je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

Predsjednik HGK Županijske komore Osijek Zoran Kovačević istaknuo je kako HGK prepoznaje značaj ovog projekta već dugi niz godina. - Ovakvi projekti doprinose razvoju poslovne klime i općenito poduzetništva. Naime, primjetno je da gotovo svake godine imamo između 400 i 500 novih malih tvrtki, što nas raduje, a sektori iz kojih dolaze su poljoprivreda, prerađivačka industrija, IT, ali i ugostiteljstvo i priprema hrane. Također, vidljivo je kako velike regionalne tvrtke sve više traže kooperantske odnose s malim tvrtkama te od njih otkupljuju poluproizvode ili gotove proizvode, a to je još jedan vid poslovnog odnosa kojem mogu težiti nove tvrtke na tržištu - zaključio je Zoran Kovačević.

Tekst i foto: OBŽ

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »