Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Od danas kreće neobavezno samotestiranje učenika u školi

Od danas, za one školarce koji su dobili brze antigenske testove, počinje mjera samotestiranja, dok će za one koji će testove tek dobiti, početi prvog sljedećeg dana. Samotestiranje se obavlja da...

Od danas, za one školarce koji su dobili brze antigenske testove, počinje mjera samotestiranja, dok će za one koji će testove tek dobiti, početi prvog sljedećeg dana.

Samotestiranje se obavlja da bi se izuzela mjera samoizolacije za učenike kada se u razredu pojavi zaražena osoba, odnosno da bi se za učenike izbjegla mjera samoizolacije, bez obzira na kontakt sa zaraženom osobom virusom Sars-CoV-2. Dakle, svako dijete čiji je test negativa ide u školu, ako je pozitivno – ne.

Samotestiranje nije obvezno, no onda ne vrijedi ni izuzeće od samoizolacije ukoliko je dijete bilo kontakt zaražene osobe. Ako ne žele testirati svoju djecu, roditelji prethodno školu obavještavaju ispunjavanjem obrasca. Mehanizama za provjeru nema, računa se na pošten pristup roditelja.

Samotestiranje će se provoditi mjesec dana, poslije toga samo u slučaju pojave zaraženog učenika u razredu, a potom potpuno prekinuti. Pokaže li se korisnim, ukinuti će se nošenje maski za školarce.

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo

U tijeku je obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »