Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

OBŽ: U zadnjem tjednu cijepljeno 12.000 osoba, nastavlja se cijepljenje bez prethodne najave

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 253 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus....

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 253 uzorka od kojih je 3 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Antunovca, Osijeka i Valpova.

Postotak pozitivnih nalaza u odnosu na ukupan broj testiranih osoba iznosi 1,2 posto te je nastavak povoljnog kretanja epidemiološke situacije na području županije, što je konstatirano i na danas (15. lipnja 2021. godine) održanoj sjednici Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Na bolničkom liječenju nalazi se 15 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 9 u Kliničkom bolničkom centru Osijek i 6 u Općoj županijskoj bolnici Našice. Niti jedan pacijent nije na respiratoru. U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 396 osoba.

U proteklih tjedan dana (od 9. do 15. lipnja) policijski službenici proveli su 38 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili pet kršenja (3 u Osijeku te po 1 u Dalju i Belišću). Obavili su i 825 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu su utvrdili 2 kršenja propisanih mjera (oba u Valpovu).

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 8. do 15. lipnja obavili su 201 nadzor provođenja epidemioloških mjera (123 u ugostiteljskim objektima, 33 u prodavaonicama, 17 u trgovačkim centrima, 11 u uslužnim djelatnostima, 8 na tržnicama, 3 u pekarnicama, po 2 u svatovima i javnim okupljanjima te po 1 na benzinskoj postaji i ljekarni), a nisu utvrdili nepravilnosti.

- Prošlog vikenda imali smo prvo otvoreno cijepljenje pacijenata bez najave te smo izuzetno zadovoljni odazivom građana na svih sedam punktova na području županije. Cijepljenju je pristupilo 3.814 osoba, a prema povratnim informacijama organizacija je bila dobra i pacijenti su zadovoljni tijekom cijepljenja i njegovom organizacijom u kojoj je angažirano oko 200 osoba. Cijepljenje se nastavlja i idući vikend (19. i 20. lipnja) na punktovima u dvoranama Gradski vrt i Zrinjevac u Osijeku te u dvorani u Đakovu, dakako opet bez prethodne najave, pa pozivam građane da se odazovu. Na ostalim punktovima provodit će se cijepljenje pacijenata koji su naručeni za primanje druge doze cjepiva. U Čepinu dosta dobra procijepljenost te ovaj vikend neće biti organiziran punkt za cijepljenje bez prethodne najave. Naravno, građani koji su zainteresirani za cijepljenje bez prethodne najave mogu doći na neku drugu lokaciju - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite OBŽ Mato Lukić.

Naglasio je kako procijepljenost građana s prvom dozom cjepiva na području Osječko-baranjske županije sada iznosi 43,9 posto, a 18,7 posto s drugom dozom. Republički prosjek procijepljenosti prvom dozom je 42,2 posto.

- Do sada je tijekom jednog tjedna najviše cijepljeno 12.500 osoba, što je potom umanjeno na 9.000, no sada je opet povećana zainteresiranost građana te smo uspjeli cijepiti 12.000 osoba - kazao je Lukić te dodao kako se konstantno brine za sva područja županija, pa i sva ruralna područja na koja su se slale potrebne doze cjepiva u tamošnje ambulante Doma zdravlja OBŽ. Ukoliko se ukaže potreba angažirat će se i mobilni autobus za cijepljenje.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »