Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Hoće li maske biti obavezne na otvorenim prostorima?

U današnjem priopćenju županijskog stožera doznajemo kako je od obrađenih 513 uzoraka 153 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 60 naselja Osječko-baranjske županije,...

U današnjem priopćenju županijskog stožera doznajemo kako je od obrađenih 513 uzoraka 153 bilo pozitivno na koronavirus.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 60 naselja Osječko-baranjske županije, a najviše (62) novopozitivnih je s područja grada Osijeka, osam s područja Đakova. Na bolničkom liječenju nalaze se 133 osobe od kojih su 23 na respiratoru. Preminule su tri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 76, 85 i 93 godine. Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.442 osobe.

Preporuka Stožera civilne zaštite OBŽ da gdje god je moguće škole primjenjuju B model nastave i dalje ostaje na snazi, odnosno do 30. travnja. U odnosu na prethodni tjedan, epidemiološka situacija u školama na području županije je nešto lošija. Prije sedam dana pozitivno na koronavirus bilo je 35 učenika, a sada ih je 66, u samoizolaciji je bilo 290, a sada je dvostruko više. Međutim, u odnosu na ukupan broj učenika to nije toliko da bi bio potreban pritisak Stožera na prelazak na model C - rekao je načelnik Ivan Hampovčan nakon sjednice Stožera civilne zaštite OBŽ.

Načelniki Hampovčan također je najavio kako će Županijski stožer zatražiti od Nacionalnog stožera civilne zaštite da se za područje Osječko-baranjske županije, uz već važeće, uvede i mjera obveznog nošenja maski za lice, odnosno medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi (tržnice, prostori oko trgovačkih centara, vjerski objekti i sl.), bez obzira na fizički razmak. Tražit će se i mjere koje su ranije postojale u vezi posjeta domovima za starije i nemoćne te samoizolacije korisnika u određenim slučajevima.Voditelj Službe za epidemiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić kazao je kako je do sada na područje Osječko-baranjske županije pristiglo 54.000 doza cjepiva te da je na posebno organiziranim punktovima cijepljeno 13.300 osoba.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »