Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Obilježavanje 137. obljetnice početka rada SSŠ A. Horvata

Autor: Novi Radio

Škola je osnovana 23. siječnja 1887. kao Šegrtska škola

Obilježavanje 137. obljetnice početka rada SSŠ A. Horvata - Novi Radio, Đakovo

Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo poziva na obilježavanje 137. obljetnice od početka rada Škole (1887.-2024.)  i sedamdesetu školsku godina obrazovanja za poljoprivredna zanimanja u sklopu Škole. Škola je osnovana 23. siječnja 1887. kao Šegrtska škola. U Školskoj godini 2023./24. Školu pohađa oko 600 učenika u 32 razredna odjela, s 21 zanimanjem u trogodišnjem i četverogodišnjem trajanju.

Osim bivših i sadašnjih učenika i zaposlenika Škole očekuju se uzvanici i gosti iz redova osnivača i pokrovitelja,  iz različitih državnih, županijskih i gradskih institucija, partnerskih škola iz Hrvatske i inozemstva i drugih. U sklopu programa, u Školi će se otvoriti novouređeni praktikum za CNC-operatere, a potom će se održati dva predavanja. Prvo o školovanju za poljoprivredna zanimanja u Đakovu, a potom će se govoriti o  Vatroslavu Doneganiju, rođenom Đakovčaninu, prigodom 125. obljetnice smrti.  Riječ je, naime, o kiparu Strossmayerove katedrale, učitelju risanja i privremenom općinskom načelniku koji je sudjelovao prigodom otvaranja Šegrtske školu u Đakovu.

U Hrvatskom domu u Đakovu će se potom održati svečana akademija na kojoj će se uručiti priznanja najboljim učenicima i razrednim odjelima Škole. Na svečanoj akademiji nastupit će kao gosti mladi tamburaši Hrvatske čitaonice Fischer iz Surčina, obavijestio je ravnatelj Škole Mirko Ćurić. Program će se održati  u petak, 26. siječnja  2024.

Foto: fb SSŠ

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »