Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti

Udruga Slatki život Đakovo danas obilježava Svjetski dan šećerne bolesti. Tim povodom djeca oboljela od dijabetesa zajedno s prijateljima, u 12 sati će pustiti u zrak plave balone na Strossmayerovom...

Udruga Slatki život Đakovo danas obilježava Svjetski dan šećerne bolesti. Tim povodom djeca oboljela od dijabetesa zajedno s prijateljima, u 12 sati će pustiti u zrak plave balone na Strossmayerovom trgu. Udruga Slatki život Đakovo na gradskom korzu dijelit će edukativne materijale, dok će patronažne sestre vršiti besplatno mjerenje šećera u krvi.

Također, povodom obilježavanja ovoga dana Lions klub Đakovo organizira besplatnu kontrolu koncentracije šećera u krvi. Mjerenje će se provoditi danas u centralnoj ljekarni na Gradskom korzu u vremenu od 10 do 12 sati.

Prema podacima CroDiab Registra osoba sa šećernom bolešću, u Hrvatskoj je 2018. godine bilo više od 300 000 oboljelih, a taj broj svake godine raste. S obzirom na pretpostavku da 40 posto osoba s dijabetesom nije dijagnosticirano, procjenjuje se da bi ukupan broj oboljelih u Hrvatskoj mogao biti oko 500 000. Organizatori pozivaju građane da podrže obilježavanje ovog Dana.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »