Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Obavijest Stožera civilne zaštite OBŽ: Kome se javiti u slučaju sumnje na zarazu

S obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz koronavirus, brojni se stanovnici Osječko-baranjske županije pitaju kome se javiti prilikom sumnje na zarazu. Ovisno o situaciji – različiti su kontakti...

S obzirom na novonastalu situaciju vezanu uz koronavirus, brojni se stanovnici Osječko-baranjske županije pitaju kome se javiti prilikom sumnje na zarazu. Ovisno o situaciji – različiti su kontakti i ustanove kojima se građani javljaju.

Posebne ambulante za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost od koronavirusa u Domovima zdravlja Osijek, Đakovo, Beli Manastir i Našice (Đurđenovac) rade tijekom 24 sata.

Brojevi telefona posebnih ambulanti nalaze se na Internet stranici Osječko-baranjske županije na linku: https://tinyurl.com/vtyyqjj

U posebne ambulante ili nadležnom liječniku obiteljske medicine radi upute o daljnjem postupanju TELEFONOM se javljaju sljedeće osobe:

 • Koje imaju simptome odnosno kašlju, imaju povišenu temperaturu, kratak dah ili osjećaj slabosti
 • Koje su unazad 14 dana boravile u područjima koja su u većoj mjeri zahvaćena novim koronavirusom, bez obzira na to imaju li simptome ili ne
 • Epidemiologu Zavoda za javno zdravstvo na broj telefona 031/ 225-717 javljaju se SAMO osobe:

 • Koje su bile u IZRAVNOM kontaktu sa zaraženim osobama
 • KBC Osijek

 • Vrši prijem potencijalnih bolesnika ISKLJUČIVO na preporuku epidemiologa Zavoda za javno zdravstvo
 • Osobe koje nije uputio Zavod za javno zdravstvo neće biti primljeni u bolnicu
 • Hitna medicinska pomoć

 • Vrši prijevoz osoba sa sumnjom na koronavirus prema nalogu Zavoda za javno zdravstvo s medicinskim osobljem s adekvatnom zaštitom od korona virusa. Nakon transporta se vrši kompletna dezinfekcija ljudi, opreme i vozila.
 • Ako bolesnik koji se nalazi u samoizolaciji pozove Hitnu medicinsku pomoć i ne prijavi da se nalazi u samoizolaciji te Hitna medicinska pomoć izađe na intervenciju bez zaštitne opreme, dovodi u rizik medicinski tim koji se može zaraziti koronavirusom te nakon intervencije mora 14 dana u izolaciju. Time se ugrožava zdravlje medicinskog osoblja, smanjuju kapaciteti medicinskog osoblja te narušava redovna djelatnost zbrinjavanja drugih životno ugroženih pacijenata. Osoba koja je zatajila samoizolaciju bit će sankcionirana.
 • Poštovani stanovnici Osječko-baranjske županije pozivamo vas i dalje na odgovorno ponašanje i pridržavanje preporuka i mjera zaštite koje su naložili županijski i nacionalni Stožeri. Nitko od nas u ovome nije sam, čuvajmo i sebe i druge. Sve potrebne informacije možete dobiti na Internet stranici Osječko-baranjske županije kao i na broju 112.

  Vlada Republike Hrvatske pokrenula je Internet stranicu www.koronavirus.hr na kojoj možete pratiti sve aktualne i važeće upute, preporuke i mjere koje se odnose na zdravlje, prevenciju i svakodnevni život.

  Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

  Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

  Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

  OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

  OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

  "Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

  Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »