Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Novi most na Vuki između Ernestinova i Petrove Slatine

Autor: Novi Radio

Ova županijska cesta je važna za mještane okolnih naselja, „žila je kucavica“ koja povezuje Osijek i okolicu s područjem Đakovštine, omogućava i pristup autocesti

Novi most na Vuki između Ernestinova i Petrove Slatine - Novi Radio, Đakovo

Nakon 16 mjeseci izgradnje, krajem prošle godine završen je i pušten u promet novi most na rijeci Vuki između naselja Ernestinovo i Petrova Slatina. Ukupna investicija je vrijedna 811.688,90 eura, a sredstva je osigurala Uprava za ceste Osječko-baranjske županije. Izgradnjom novog mosta riješen je višegodišnji problem za poljoprivrednike i sve sudionike u prometu jer je na toj lokaciji bio stari betonski most, uz to još i oštećen tijekom Domovinskog rata, te je i ograničeni promet predstavljao veliki sigurnosni rizik.

Novoizgrađeni most, koji sada novi naziv „Most Nenada Krstića“, danas (23. siječnja 2024. godine) sa suradnicima su obišli obnašatelj dužnosti župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić, ravnateljica Uprave za ceste OBŽ Lejla Ševo, predsjednik UHDDR-a Ernestinovo Srećko Grbavac te predstavnici drugih sudionika ovog projekta.

- Most je izuzetno važan za stanovnike oba naselja i susjednih općina Ernestinovo i Šodolovci, kao i za ukupni promet na ovom području, a za njegovu izgradnju značajnu ulogu imala je inicijativa mještana. Stari most je bio izgrađen od kamena, oštećen je te se prometovalo naizmjenično jednim kolničkim trakom. Županijska uprava za ceste izgradila je novi most za nešto više od godinu dana i sada služi za cjelovit i siguran promet, i teretnih i osobnih vozila, a uređen je i dio pristupnih cesta, kao i pripadajuća oborinska odvodnja te zaštita i izmještanje postojeće elektroničke komunikacijske infrastrukture. Siguran sam da će most dugo i dobro služiti svim njegovim korisnicima, stanovnicima naše županije - rekao je Mato Lukić.

Izrazio je zadovoljstvo što je prihvaćena inicijativa UHDDR-a Ernestinovo i Udruge 106. brigade ZNG RH prema Općini Ernestinovo da se most nazove po Nenadu Krstiću, mladom hrvatskom branitelju koji je upravo ovdje izgubio svoj život u Domovinskom ratu. S predloženim imenom usuglasila se i Županijska uprava za ceste, a po zakonskoj proceduri dobiveno je pozitivno mišljenje Povjerenstva za standardizaciju geografskih imena.

Ravnateljica Uprave za ceste OBŽ Lejla Ševo kazala je kako je izgradnja mosta bila zahtjevna, ali je uspješno obavljena te su bez problema prošli tehnički pregled i ishođenje uporabne dozvole. Most je dug oko 60 metara, a rekonstruirana je i cesta s obje strane mosta, ukupno oko 185 metara. Širina kolnika je šest metara.  Ova županijska cesta je važna za mještane okolnih naselja, ali je i „žila kucavica“ koja povezuje Osijek i okolicu s područjem Đakovštine, omogućava i pristup autocesti, pa je i most izuzetno važan. Stoga smo zahvalni Osječko-baranjskoj županiji i Upravi za ceste OBŽ što su prepoznali važnost izgradnje mosta, koji je siguran za sudionike u prometu, a ujedno je otklonjeno prometno „usko grlo“ jer je stari most imao samo jedan prometni trak - naglasila je Marijana Junušić, načelnica Općine Ernestinovo  

Izvor: OBŽ

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »