Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu

Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije 23. rujna 2021. godine na web stranicama Osječko-baranjske županije objavio je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima...

Upravni odjel za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije 23. rujna 2021. godine na web stranicama Osječko-baranjske županije objavio je Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu. Natječaj je objavljen i u “Glasu Slavonije” i na web stranicama Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Osječko-baranjska županija stipendirat će učenike od prvog razreda srednje škole, a studente od četvrte godine integriranog preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija ili prve godine diplomskog studija tijekom jedne školske, odnosno akademske godine.

Po ovom natječaju bit će dodijeljeno 100 stipendija učenicima i 70 stipendija studentima za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu raspoređeno na način kako slijedi:

  1. 30 stipendija bit će dodijeljeno darovitim učenicima i 30 stipendija darovitim studentima,
  2. 30 stipendija bit će dodijeljeno učenicima te 20 stipendija studentima koji se obrazuju za zanimanja iz STEM područja prema sljedećim listama:

Lista zanimanja iz STEM područja i broj stipendija za učenike

Srednjoškolski programiBroj stipendijaCNC operater8elektrotehničar3strojobravar5medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege10strojarski računalni tehničar4Ukupno30

Lista zanimanja iz STEM područja i broj stipendija za studente

Studijski programiBroj stipendijamagistar/specijalist struke u području strojarstva                          2magistar/specijalist struke u području računarstva                        5magistar/specijalist struke u području elektrotehnike                    4doktor medicine5doktor dentalne medicine2doktor veterinarske medicine2Ukupno20

Listu zanimanja iz STEM područja koja će se stipendirati utvrđuje župan na prijedlog Povjerenstva za dodjelu stipendija učenicima i studentima za svaku školsku odnosno akademsku godinu prije objavljivanja natječaja za dodjelu stipendija.

  1. 20 stipendija bit će dodijeljeno učenicima te 10 stipendija studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja prema sljedećim listama:

Deficitarna zanimanja i broj stipendija za učenike

Srednjoškolski programiBroj stipendijazidar1stolar  2bravar2vozač motornog vozila2kuhar3automehaničar3tokar1mesar 1keramičar   3vodoinstalater2Ukupno20

Deficitarna zanimanja i broj stipendija za studente

Studijski programiBroj stipendijamagistar/specijalist struke u području građevinarstva2magistar/specijalist struke u području geodezije1magistar/specijalist struke u području logopedije1magistar/specijalist struke u području socijalne pedagogije          2magistar/specijalist struke u području edukacijske rehabilitacije  1magistar/specijalist struke u području geografije                           2magistar/specijalist struke u području farmacije1Ukupno10

Liste deficitarnih zanimanja utvrđuje župan na prijedlog Povjerenstva, a na temelju podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, mišljenja Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore  Osijek i Obrtničke komore Osječko-baranjske županije te drugih subjekata koji imaju uvid u potrebe za kadrovima u pojedinom području.

  1. 20 stipendija bit će dodijeljeno učenicima te 10 stipendija studentima slabijeg socijalnog statusa.

U odnosu na prethodne godine Osječko baranjska-županija za 2021./2022. školsku, odnosno akademsku godinu povisila je iznos stipendije, i to na način da je iznos stipendije koji se dodjeljuje učenicima s 450,00 kuna povećan na 500,00 kuna, a iznos stipendije koji se dodjeljuje studentima s 1.000,00 kuna povećan je na 1.200,00 kuna.

Učeniku srednje škole stipendija se dodjeljuje od 1. rujna tekuće godine do 30. lipnja iduće godine. Studentu koji je ostvario pravo na stipendiju, stipendija se dodjeljuje od 1. listopada tekuće godine do 31. srpnja iduće godine.

Natječaj je otvoren do 8. listopada 2021. godine.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »