Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Najbolja poduzetnička ideja 2019. otišla u ruke Đakovčaninu

Danas su na prigodnoj svečanosti uručene diplome najuspješnijim sudionicima projekta "Najbolja poduzetnička ideja 2019". Prva nagrada otišla je u ruke Đakovčaninu. Jurica Perko, osnivač je start...

Danas su na prigodnoj svečanosti uručene diplome najuspješnijim sudionicima projekta "Najbolja poduzetnička ideja 2019". Prva nagrada otišla je u ruke Đakovčaninu. Jurica Perko, osnivač je start up tvrtke Jellyfish d.o.o. Njegova se poslovna ideja odnosi na integraciju punionica za električna vozila u infrastrukturu javne rasvjete. Naglasak je na iskorištenju postojeće infrastrukture - javne rasvjete koja je svugdje dostupna, a nije dovoljno iskorištena.

Punionica za električna vozila bila bi integrirana u sustav javne rasvjete te bi jedinicama lokalne samouprave omogućila proširenje mreže punionica i uštedu na inicijalnim troškovima.

Perku će ovo priznanje omogućiti da poslovnu ideju realizira do kraja. “Prototip bi mogao biti gotov kroz tri mjeseca. U kontaktu sam s nekim tvrtkama koji se bave proizvodnjom različitih komponenti koje sastavljamo u našu punionicu. Stvaramo jedan ekosustav, jer se ne želimo baviti proizvodnjom svih dijelova odjednom i vjerujem da ćemo vrlo brzo doći do finalnog proizvoda. Okvirno je za jednu punionicu potrebno 30 tisuća kuna.", rekao je Perko tom prilikom.

Na natječaj za najbolju poduzetničku ideju u 2019. se godini prijavilo 40 kandidata, a za novčane nagrade najboljima Županija je osigurala 40 tisuća kuna.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »