Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Najavljen 15. Tjedan psihologije u Đakovu

U veljači se diljem Hrvatske već tradicionalno organizira Tjedan psihologije. Ovogodišnji, 15. po redu Tjedan psihologije traje od 14. do 20. veljače 2022. godine u organizaciji Hrvatskog psihološkog...

U veljači se diljem Hrvatske već tradicionalno organizira Tjedan psihologije. Ovogodišnji, 15. po redu Tjedan psihologije traje od 14. do 20. veljače 2022. godine u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva.

I u Đakovu se nastavlja tradicija Tjedna psihologije pa su đakovačke psihologinje Josipa Hradi, Marija Jurić i Ivana Sadaić u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom pripremile za sve zainteresirane zanimljiva predavanja, radionice, tribine… Ovogodišnji Tjedan psihologije poseban je po tome što će se održavati uživo, ali i preko platforme Zoom, a gošće su tri vrsne i poznate psihologinje.

15. Tjedan psihologije u Đakovu otvara mr.spec. Tanja Pureta, prof., specijalist organizacijske i industrijske psihologije. Od 2002. vlasnica je i direktorica poduzeća „Ramiro“, koje se bavi pružanjem konzultantskih usluga na području primijenjene poslovne psihologije, upravljanja ljudskim resursima te organizacijskog i osobnog razvoja. Tanja Pureta će u ponedjeljak, 14. veljače u 18 h na Zoom platformi održati predavanje na temu „Možemo li se trajno zaljubiti u sebe i život?“. Slušatelji će saznati možemo li imati uspješne odnose s drugima i motivirano ostvarivati životne ciljeve čak i u najizazovnijim situacijama.

U četvrtak 17. veljače u 18 h na Zoom platformi doc.dr.sc. Bruna Profaca donosi temu „Odrastanje djece danas i roditeljstvo“ u kojemu će biti prikazani različiti aspekti pružanja podrške djeci i roditeljima općenito, ali i tijekom zdravstvene krize koju živimo i koja utječe na sve, i djecu i odrasle. Profaca je klinička psihologinja iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba u kojoj je od 2002. godine.

Profesorica Nada Anić 18. veljače u 18 h na Zoom platformi donosi temu „SRCE MOJE I TVOJE ULJUBAVI STOJE...uz povremene nevolje” u kojoj će biti riječi o ljubavi, partnerstvu i problemima u tom području kako ih psiholozi vidie u terapijskim situacijama. Od tada radi u Savjetovalištu HUBIKOT- a gdje u radu s pojedincima, grupama i parovima primjenjuje kognitivno-bihevioralnu terapiju.

Ove godine Tjedan psihologije vraća se i druženju u živo i to s aktivnostima tri đakovačke psihologinje, a sve tri aktivnosti održat će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo. Tribinu za adolescente „Stol je lakše nositi u dvoje. Zašto ne bismo i problemu pristupili na isti način?“ održat će mlada đakovačka psihologinja Mirna Vuksanović, mag. psych. u utorak, 15. veljače s početkom u 18 h.

Odmah u srijedu, 16. veljače u 18 h, psihologinja Iva Bistrović izvest će psihoedukativnu monodramu jedne 32-godišnje žene „Njeguj se“. Zamišljena kao psihoedukativna monodrama jedne 32-godišnje žene u uobičajenim, svakodnevnim situacijama i različitim životnim ulogama, a kroz istovremeni prikaz teškoća i nekih jednostavnih intervencija za prevladavanje istih iz domene kognitivno-bihevioralne terapije, ali i drugih terapijskih pravaca i psiholoških teorija.

Tjedan završava u subotu 19. veljače u 11 h s radionicom „Moja filozofija života“ namijenjenoj Klubu čitatelja za srednjoškolce „Bibliofili“ koju će održati đakovačka psihologinja, ujedno i jedna od organizatorica, Ivana Sadaić, prof. psihologije.

Sva predavanja su besplatna i bit će organizirana preko platforme Zoom te u Gradskoj knjižnici i čitaonici Đakovo s početkom u 18 sati, osim monodrame koja je u 19.30 sati. Na službenoj Facebook stranici Tjedan psihologije u Đakovu moguće su prijave za sve događaje.

"Nadamo se kako ćete odvojiti vrijeme za sudjelovanje u ovogodišnjem Tjednu psihologije u kojem ćete moći saznati zanimljive, korisne i praktične informacije te steći vještine važne za očuvanje mentalnog zdravlja i kvalitetnih socijalnih odnosa u vrijeme pandemije i nakon nje.", poručuju organizatorice đakovačkog Tjedna psihologije.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »