Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Nadbiskup Đuro Hranić uputio poziv povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 15. studenoga 2020. smjernice i poziv svim svećenicima, Bogu posvećenim osobama i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije uz obilježavanje...

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić uputio je 15. studenoga 2020. smjernice i poziv svim svećenicima, Bogu posvećenim osobama i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije uz obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Pismo prenosimo u cijelosti:

Draga braćo i sestre,

ove godine zbog preventivnih mjera s obzirom na opasnost od zaraze korona virusom nije moguće na uobičajeni način organizirati nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar 18. studenoga. No, to ne znači da ne možemo na dostojan način obilježiti taj Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Hrvatskoga Podunavlja.

Ovime Vas sve molim i pozivam da svi mi i svaka naša župna zajednica Dan sjećanja obilježimo u skladu sa smjernicama hrvatskih biskupa što ih je u svom prigodnom pismu donio mons. Želimir Puljić, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije.

Vas braćo svećenici pozivam da u redovitim euharistijskim slavljima u svojoj župi toga dana uzmete liturgijski obrazac mise na čast otajstva Križa i muke Gospodnje (RM, str. 549-550, usp. str. 751) te liturgijsko ruho crvene boje. Molim Vas da podsjetite svoje suradnike kako ne bi propustili prigodno zvoniti svim zvonima u 18.00 sati.

Jednako tako sve Vas, dragi vjernici, molim se sa zvukom zvona u 18.00 sati obiteljski ili osobno ujedinite u molitvi za sve stradalnike domovinskog rata te za pomirenje i zajedništvo svih žitelja naše Domovine.

Sve Vas potičem da, ukoliko možete, toga dana sudjelujete na euharistijskom slavlju u svojoj župi.

Ukoliko želite, na HTV ćete moći pratiti i direktan prijenos euharistijskog slavlja s Memorijalnog groblja Dubrava u Vukovaru, kojim će predsjedati kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski.

Zazivajući na sve obilje Božjega blagoslova i majčinsku zaštitu Blažene Djevice Marije Kraljice mučenika

✠ Đuro Hranić

nadbiskup metropolit

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »