Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Na području Osječko-baranjske županije pristiglo 4.400 doza cjepiva: 1.500 doza Pfizera, 1.300 doza AstraZeneca i 1.600 cjepiva Moderne

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 356 uzoraka od kojih je 36 bilo pozitivno na koronavirus....

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 356 uzoraka od kojih je 36 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (11) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području Osijeka, sedam na području Đakova, po 5 su s područja Našica i Valpova, dvije iz Popovca, a po jedna je s područja Belišća, Bilja, Đurđenovca, Donjeg Miholjca, Kneževih Vinograda i Magadenovca.

Na bolničkom liječenju nalaze se 52 osobe oboljele od COVID-19, i to 42 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 10 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba pozitivna na koronavirus u dobi od 84 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.056 osoba.

Policijski službenici proveli su 31 provjeru osoba u samoizolaciji, od čega su 30 bile samoinicijativne i pri tomu nisu utvrđena kršenja. Postupajući po dojavi utvrdili su kršenje mjere samoizolacije jedne osobe s područja Općine Bizovac te joj je uručena prekršajna prijava.

Policijski službenici obavili su i 173 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja tih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 54 nadzora provođenja epidemioloških mjera (24 u ugostiteljskim objektima, 18 u trgovinama, po 4 pekarnice i benzinske postaje, 3 ljekarne te jednoj kladionici) pri čemu su utvrdili tri nepravilnosti i dali nalog za njihovo otklanjanje.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije zaprimio je dvije prijave kojima se upozorava na najavljena održavanja svečanosti Svete pričesti u župama na kojima se očekuje nazočnost više stotina osoba. Kako je rekao načelnik Stožera Ivan Hampovčan, Županijski stožer će tim povodom uputiti dopis općinskim i gradskim stožerima civilne zaštite i župnim uredima te ih upozoriti da je trenutno dopušteno okupljanje najviše do 25 osoba na jednom mjestu te da u skladu s tim planiraju svoje aktivnosti.

Voditelj Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. sc. Tomislav Dijanić istaknuo je kako je ovog tjedna na područje Osječko-baranjske županije pristiglo 4.400 doza cjepiva, i to 1.500 doza Pfizera, 1.300 doza AstraZeneca i 1.600 cjepiva Moderne.

- Od 27. prosinca prošle godine do sada na područje OBŽ pristiglo je 29.606 doza cjepiva, od toga je 17.514 doza proslijeđeno obiteljskim liječnicima za njihove pacijente, a ostalo je u prvoj fazi cijepljenja bilo namijenjeno za zdravstvene djelatnike te korisnike i djelatnike domova za starije i nemoćne - rekao je dr. Dijanić.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »