Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Na koronavirus pozitivno 120, a sedam osoba preminulo

U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano ukupno 377 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 120 bilo pozitivno...

U laboratoriju za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek u zadnja 24 sata na koronavirus je testirano ukupno 377 uzoraka od kojih je za područje Osječko-baranjske županije 120 bilo pozitivno na koronavirus. Novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova Osijek (34), Valpovo (18), Donji Miholjac (12), Našice (11), Đakovo (8) i Belišće (6). Osam novopozitivnih osoba ima prebivalište na području općina Đurđenovac, sedam Koške, četiri Bizovca, po dvije novopozitivne osobe su s područja općina Feričanci i Marijanci, a po jedna s područja općina Antunovac, Čepin, Darda, Drenje, Magadenovac, Petlovac, Satnica Đakovačka i Vuka. Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 211 osoba oboljelih od COVID-19, i to 168 osoba u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 32 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 43 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminulo je sedam osoba zaraženih koronavirusom. U Respiracijskom centru KBC-a Osijek preminule su četiri muške osobe (dvije iz Osijeka, rođene 1962. i 1929. godine, zatim jedna osoba iz Valpova rođena 1967. godine i jedna iz Višnjevca rođena 1959. godine) te jedna ženska osoba iz Đakova rođena 1956. godine. U Općoj županijskoj bolnici Našice preminule su dvije ženske osobe; iz Uglješa rođena 1936. godine i iz Seone rođena 1942. godine. Policija je provela 11 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi. Službenici civilne zaštite, policije i Državnog inspektorata tijekom vikenda obavili su 139 nadzora nad provođenjem epidemioloških mjera te tijekom nadzora izdali 21 nalog za otklanjanje uočenih nepravilnosti.

Nakon sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije, zamjenik ravnatelja KBC-a Osijek dr. sc. Krunoslav Šego izjavio je kako je kapacitet Opće županijske bolnice Našice povećan s 50 na mogući smještaj 90 COVID pacijenata, što je značajno za ukupno stanje u vezi liječenja oboljelih od COVID-19 na području županije. Pri tomu je angažiran i Dom zdravlja OBŽ, pa se dio bolničkih kapaciteta u Našicama premješta u prostorije našičkog Dom zdravlja.

- Ukupno stanje zadnjih nekoliko dana je nešto bolje nego prošlog četvrtka, pa smo recimo jučer u KBC-u imali više otpusta nego prijema pacijenata. Međutim, broj pozitivnih osoba reflektira se na broj pacijenata tek za sedam dana, što znači da je moguće novo povećanje broja pacijenata. Naime, ako je jučer u KBC primljeno 25 pacijenata, a naš ukupan kapacitet je 230 pacijenata, to znači da bi za 10 dana bili puni, pa bi i otvaranje dvorane Gradskog vrta bilo izgledno, no nadam se da do toga neće doći - naglasio je te dodao kako je KBC-e Osijek dobro pripremljen, pa i glede respiratora, a pohvalio je dobru suradnju našičkom bolnicom.

Voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo OBŽ dr. Tomislav Dijanić rekao je da je na području Osječko-baranjske županije trenutno u samoizolaciji 1.615 osoba koje su kontakti pozitivnih osoba, a do sada je izliječeno 5.666 osoba koje su bile pozitivne na koronavirus.

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »