Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Međunarodni dan materinjeg jezika

Međunarodni dan materinjeg jezika obilježava se svake godine na današnji dan, 21. veljače, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinjeg jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti...

Međunarodni dan materinjeg jezika obilježava se svake godine na današnji dan, 21. veljače, s ciljem unapređivanja, učenja i razvoja materinjeg jezika te njegovanja jezične i kulturne različitosti i višejezičnosti. Materinji jezik je prvi jezik kojeg osoba nauči u svojoj obitelji, a kakva je njegova uloga danas, upitali smo profesoricu hrvatskog jezika i književnosti u Ekonomskoj školi braća Radić, Sidoniju Grubišić.

Kako onda potaknuti njegovanje materinjeg jezika, posebice mlađih generacija?

Mnogi će reći i kako je naš materinji, hrvatski jezik, težak za naučiti.

S obzirom da se od 21. veljače do 17. ožujka obilježava i Mjesec hrvatskog jezika, diljem Hrvatske pripremljeni su bogati i zanimljivi programi.

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »