Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Manje hospitaliziranih, ali 155 novopozitivnih i sedam preminulih

23.08.2014., Osijek - KBC Osijek, ulaz u Klinicki bolnicki centar. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske...

23.08.2014., Osijek - KBC Osijek, ulaz u Klinicki bolnicki centar. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 479 uzoraka od kojih je 155 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 50 naselja na području Osječko-baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (42), slijede područja gradova/općina Našice (15), Đakovo (13), Beli Manastir i Čepin (po 10), Belišće (9), Valpovo (8), Donji Miholjac (6), Antunovac, Bizovac, Erdut i Semeljci (po 4), Bilje, Darda, Đurđenovac, Gorjani, Jagodnjak, Petlovac, Petrijevci, Podgorač, Podravska Moslavina i Vladislavci (po 2) te Donja Motičina, Koška, Punitovci, Satnica Đakovačka, Viškovci i Vuka (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se 207 osoba oboljelih od COVID-19, i to 162 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 47 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 45 pacijenata s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je sedam COVID pozitivnih osoba u dobi od 46 do 81 godine.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se nalazi 3.226 osoba.

Policijski službenici provjerili su poštivanje mjere samoizolacije za 38 osoba, i to u 33 samoinicijativne provjere i pet po dojavi građana, no sve su zatekli na prijavljenoj adresi. Obavili su i 120 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Tijekom prvog dana kontrole propusnica za kretanje građana izvan županije u kojoj imaju prebivalište, djelatnici Policijske uprave osječko-baranjske na osam nadzornih punktova evidentirali su prolazak 6.012 vozila, odnosno 8.201 osoba od kojih 30 nisu imali propusnice te im nije dopušten prolazak.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »