Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Mali veliki umjetnici OŠ Matija Gubec Piškorevci

Tijekom posljednja dva mjeseca u OŠ Matija Gubec Piškorevci odvijalo se mnoštvo zanimljivih likovnih natječaja. Učiteljica Vedrana Solin osmislila je projekt Likovni 5 za 5 čiji je cilj bio u 5...

Tijekom posljednja dva mjeseca u OŠ Matija Gubec Piškorevci odvijalo se mnoštvo zanimljivih likovnih natječaja.

Učiteljica Vedrana Solin osmislila je projekt Likovni 5 za 5 čiji je cilj bio u 5 tjedana upoznati učenike s pet svjetski poznatih slikara i umjetnika te ih potaknuti na likovno izražavanje. Učenici su tom prilikom upoznali Pabla Picassa, Vincent van Gogha, Pieta Mondriana, Vasilija Kandinskog i Claudea Moneta. Učenici su tijekom projekta imali zadatak naslikati djela nalik velikih umjetnika, a svi njihovi radovi tijekom projekta bili su izloženi u holu škole. Kruna projekta je bila izložba najboljih likovnih radova nastalih tijekom projekta koja se održala povodom Dana škole, 31. svibnja 2019. Posjetitelji izložbe dobili su interaktivne ulaznice da i sami provjere svoje poznavanje likovnog izričaja prije i nakon izložbe. U sklopu projekta izabrano je i nagrađeno pet najboljih radova koji su birani u pet ciklusa redoslijedom upoznavanja navedenih umjetnika, a nagrade je uručila voditeljica projekta učiteljica Vedrana Solin na svečanoj akademiji koja je održana isti dan.

Nadalje, učiteljica Likovne kulture, Brigita Kovačić motivirala je učenike da iskažu svoje likovne sposobnosti i prijave se na nekoliko likovnih natječaja. Do sada su sudjelovali u natječajima Tradicija i suvremenost – nacionalni parkovi i biološka raznolikost republike hrvatske, natječaju Državne uprava za zaštitu i spašavanje - tema prirodnih katastrofa i djelovanju sustava civilne zaštite, a trenutno pripremaju radove za likovni natječaj povodom Malih vezova. Njihov trud ponosno je izložen u Likovnom kutku naše web stranice, a pojedini radovi dospjeli su i na izložbe u Zagrebu i Osijeku. No, osim što su njihovi radovi našli mjesto na izložbama, jedan od njih dobio je i priznanje župana Ivana Anušića. Naime, naša učenica Antea Spajić u petak je zajedno s mentoricom Brigitom Kovačić i ravnateljem Damirom Iletićem sudjelovala na svečanoj dodjeli priznanja povodom likovnog natječaja na temu prirodnih katastrofa i djelovanju sustava civilne zaštite.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »