Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Lijepa priča iz Đakova: Udruga Zlatne ruke Đakovštine izrađuje zaštitne maske

FOTO: FB stranica Udruga Zlatne ruke Đakovštine S obziorm na povećan broj zaraženih koronavirusom, kako u Hrvatskoj, tako i u našoj Županiji, zaštitne maske za lice, najtraženija su roba ovih...

FOTO: FB stranica Udruga Zlatne ruke Đakovštine

S obziorm na povećan broj zaraženih koronavirusom, kako u Hrvatskoj, tako i u našoj Županiji, zaštitne maske za lice, najtraženija su roba ovih dana. Brojni Đakovčani tako su se odlučili na proizvodnju višekratnih pamučnih maski za lice. Jedna od njih je i prije nekoliko mjeseci osnovana Udruga Zlatne ruke Đakovštine. Kako su došli na ovu hvalevrijednu ideju, za Novi radio rekla je predsjednica Udruge, Irma Dravec.

Članice Udruge šiju od kuće, a s materijalom se snalaze na različite načine.

Dnevno proizvedu oko 150 zaštitnih maski, a maske se mogu naručiti preko FB stranice Udruge. No, s obzirom na veliku potražnju, maske brzo nestaju.

Maske se izrađuju isključivo od pamučnog materijala, dvoslojne su, a Udruga ih radi uz suglasnost gradskog Stožera civilne zaštite. Dravec poziva sve koji ih koriste da ih prije uporabe dobro iskuhaju i operu.

FOTO: FB stranica Udruga Zlatne ruke Đakovštine
Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »