Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Lažni vojni invalid: Podignuta optužnica protiv 67-godišnjaka zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1955.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv...

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Osijeku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1955.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv imovine prijevarom, izvještava DORH.

Okrivljenog 67-godišnjaka tereti se da je od 19. kolovoza 1993. do danas, u Đakovu, u nakani da se nepripadno materijalno okoristi; nakon što je 5. svibnja 1993. doživio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen; pribavio neistinito sastavljenu potvrdu Hrvatske vojske u kojoj je neistinito navedeno da je 5. svibnja 1993. stradao tijekom obavljanja zadataka u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

Na temelju takve potvrde je, tereti ga se, podnio zahtjev za utvrđivanjem statusa ratnog vojnog invalida te mu je Ministarstvo obrane donijelo rješenje kojim mu se priznaje status ratnog vojnog invalida i utvrđuje pravo na osobnu invalidninu s posebnim dodatkom i, do danas, isplatilo ukupno 243.106,45 kuna.

Okrivljenika se tereti da je na temelju navedenog rješenja o invalidnosti zatražio i priznavanje prava na invalidsku mirovinu, što mu je nadležni zavod za mirovinsko osiguranje i odobrio te mu, do danas, isplatio 2.209.058,53 kune. Okrivljenik si je na navedeni način pribavio napripadajuću imovinsku korist u ukupnom iznosu od 2.452.164,98 kuna na štetu proračuna Republike Hrvatske, izvijestio je DORH.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »