Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Kršenje epidemioloških mjera u kafiću i na privatnoj zabavi

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 217 uzoraka od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus....

U Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 217 uzoraka od kojih je 11 bilo pozitivno na koronavirus.

Tri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a po jedna na području Belišća, Belog Manastira, Bizovca, Darde, Đurđenovca, Ernestinova, Satnice Đakovačke i Valpova.

Na bolničkom liječenju nalazi se 59 osoba oboljelih od COVID-19, i to 46 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 9 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 13 pacijenata s tim oboljenjem.

Preminula je jedna osoba u dobi od 65 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 710 osoba.

Policijski službenici proveli su 12 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje su utvrdili za dvije osobe, i to za državljanina Hrvatske s prebivalištem u Apatinu kršenje je utvrđeno na Graničnom prijelazu Erdut te za francuskog državljanina na željezničkom Graničnom prijelazu Beli Manastir. Obojici su uručeni prekršajni nalozi i novčane kazne.

Obavili su i 143 nadzora ugostiteljskih objekata, a jedno kršenje propisanih mjera utvrdili su u Osijeku. Na otvorenoj terasi u ugostiteljskog objekta zatekli su vlasnika i četiri gosta, pa slijedi obavijest Državnom inspektoratu o počinjenom prekršaju prema Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti. Osim toga, policija je na privatnoj zabavi u obiteljskoj kući u Gorici Valpovačkoj iza ponoći zatekla više osoba iz više od dva kućanstva, što je protivno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te protiv organizatora zabave slijedi prekršajni nalog prema odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 42 nadzora provođenja epidemioloških mjera, pri čemu nisu utvrdili nepravilnosti.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »