Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Još jedan uspjeh OŠ Budrovci

Učenici petog i šestog razreda OŠ Budrovci pod mentorstvom učiteljice matematike Marije Kušić pobjednici su projekta MAFIN - Mala akademija financija. Na završnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj...

Učenici petog i šestog razreda OŠ Budrovci pod mentorstvom učiteljice matematike Marije Kušić pobjednici su projekta MAFIN - Mala akademija financija. Na završnoj svečanosti u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu dodijeljena im je nagrada u iznosu 15.000 kn, kao i tableti za svakog učenika pobjedničkog tima.

Mala akademija financija veliki je višemjesečni projekt kojem je krovni začetnik Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, a ostvaren je u suradnji s Večernjim listom i Ekonomskim fakultetom u Zagrebu.

Nakon što su se u sijećnju svojim esejom plasirali u drugi krug, učenici ove poduzetničke škole krajem ožujka iskazali su se na radionicama financijske pismenosti koje je u Školi održala docentica Andrea Lučić s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Učenici su dobili zadatak izraditi završni kreativan rad s temom "Kako potaknuti mlade na štednju za budućnost?". Aktivnosti izrade pobjedničkog rada počele su za vrijeme proljetnih praznika kada su učenici s mentoricom posjetili poslovnicu Zagrebačke banke u Đakovu gdje su dobili odgovore na svoja pitanja. Na temelju tih znanja učenici su osmislili svoj način štednje i petominutnim videozapisom pokušali svoje vršnjake potaknuti na razmišljanje o štednji za bližu i dalju budućnost. Snimljeni videozapis podijelili su među svojim vršnjacima putem Youtube kanala.

Tim OŠ Budrovci pobijedio je u prvoj kategoriji (5. i 6. razredi) u konkurenciji 10 timova iz cijele Hrvatske koji su prošli u drugi krug natječaja.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »