Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Javni poziv za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu”

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu”. Pozivom su...

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu”. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od 150.723,00 eura za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.

Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2023. godine, povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a u cilju educiranja djece o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promocije meda lokalnih proizvođača koji je pakiran u Nacionalnu staklenku. Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti. U pet godina njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovne škole s ukupno 174.962 učenika prvih razreda te svake godine sudjeluje prosječno 194 pčelara. Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2023. godine.

Izvor i foto: MP

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »