Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Javni poziv za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu”

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu”. Pozivom su...

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za iskaz interesa osnivača školskih ustanova za sudjelovanje u programu “Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka za 2023. godinu”. Pozivom su osigurana sredstva u iznosu od 150.723,00 eura za podjelu staklenki meda učenicima prvih razreda osnovnih škola na čitavom teritoriju Republike Hrvatske.

Program će se provoditi u prvim razredima osnovnih škola 7. prosinca 2023. godine, povodom obilježavanja Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a u cilju educiranja djece o važnosti meda kao sastavnog dijela prehrane, kao i pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost te promocije meda lokalnih proizvođača koji je pakiran u Nacionalnu staklenku. Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka održan je prvi puta 7. prosinca 2018. godine i polučio je veliki interes javnosti. U pet godina njegova održavanja u Programu je sudjelovalo ukupno 853 osnovne škole s ukupno 174.962 učenika prvih razreda te svake godine sudjeluje prosječno 194 pčelara. Javni poziv otvoren je do 1. listopada 2023. godine.

Izvor i foto: MP

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »