Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Javna tribina o pomoći hrvatskim braniteljima

U Veteranskom centru hrvatskih branitelja u Osijeku danas (12. listopada 2022. godine) održana je javna tribina sa stručno edukacijskim dijelom o zdravstvenoj, psihološkoj i palijativnoj pomoći hrvatskim...

U Veteranskom centru hrvatskih branitelja u Osijeku danas (12. listopada 2022. godine) održana je javna tribina sa stručno edukacijskim dijelom o zdravstvenoj, psihološkoj i palijativnoj pomoći hrvatskim braniteljima. Tribinu pod nazivom „Uz heroje do groba“ organizirala je Humanitarna udruga „Branitelj pomaže branitelju“ na čelu s predsjednikom udruge Željkom Miškulinom, a predavanja su održali liječnici i drugi stručnjaci koji se u svom profesionalnom ili volonterskom radu bave ili susreću s navedenom tematikom, od stručnjaka s Medicinskog fakulteta iz Osijeka i Zagreba, KBC Osijek, Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, Doma zdravlja Vukovar preko braniteljskih, veteranskih, volonterskih i drugih udruga do proizvođača medicinske opreme i drugih. Na tribini su sudjelovali i državni tajnik u Ministarstvu branitelja Špiro Janović i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić.

- Svrha i teme tribine su kako zajedno možemo pomoći teško bolesnim hrvatskim braniteljima, prvenstveno u palijativnom stanju, pružajući im zdravstvenu, psihološku i palijativnu pomoć u suradnji sa zdravstvenim ustanovama i djelatnicima, kao i druge vrste pomoći putem institucija, ali i humanitarne pomoći kroz volonterski način rada - rekao je Željko Miškulin, predsjednik Humanitarne udruge „Branitelj pomaže branitelju“, koja - kako je naglasio - djeluje kako bi pomogla što većem broju teško bolesnih hrvatskih branitelja.

Zamjenik župana Mato Lukić istaknuo je da Osječko-baranjska županija nastoji pomoći hrvatskim braniteljima i njihovim udrugama najviše što je moguće i u okviru ovlasti.

- Vidimo da udruge vrijedni rade, danas je to po pitanju palijativne skrbi za branitelje jer kako i naziv tribine kaže da smo uz heroje do groba. Bio sam nazočan i 2019. godine na početku edukacija volontera koji sudjeluju u palijativnim timovima skrb te se uvjerio da su branitelji i članovi njihovih obitelji zaista zainteresirani i angažirani za pružanje palijativne pomoći svojim kolegama u tim za njih najtežim trenucima. U to se i sada uvjeravamo, no na žalost puno branitelja obolijeva i umire, i to unatoč hvalevrijednim pregledima u KBC Osijek i OŽB Našice. U zadnjih 4,5 godina na području Osječko-baranjske županije umrlo je više od 1.700 hrvatskih branitelja, što je jako puno te je svakako potreban i rehabilitacijski centar u Osijeku - rekao je Lukić.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »