Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Izložba"Vuneni prekrivači iz fundusa Muzeja Đakovštine"

Vuneni prekrivači iz fundusa Muzeja Đakovštine" naziv je izložbe koja će biti otvorena u četvrtak, 1. srpnja u Muzeju Đakovštine. Izložba će biti otvorena u sklopu manifestacije Đakovački...

Vuneni prekrivači iz fundusa Muzeja Đakovštine" naziv je izložbe koja će biti otvorena u četvrtak, 1. srpnja u Muzeju Đakovštine. Izložba će biti otvorena u sklopu manifestacije Đakovački vezovi, a osmišljena je na način da publici predstavi tradicionalne vunene prekrivače iz fundusa Muzeja, odnosno ćilime ili ponjavce, kako se to u narodu govorilo, a posjedovala ih je u prošlosti svaka šokačka kuća, dok ih neke imaju i koriste još i danas.Boje, uzorci i način izrade su se razlikovali od mjesta do mjesta te će upravo to bogatstvo uzoraka i tkanja predstaviti autorica izložbe i kustosica Muzeja Đakovštine, etnologinja Ivana Dević. Uvodni govor će održati ravnatelj Muzeja Borislav Bijelića otvorenje je zakazano za 19 sati.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »