Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Ivan Sarić iz Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku: Poslodavci očekuju nastavak postojećih mjera Vlade

Danas (17. prosinca 2020. godine) održana je 11. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Osječko-baranjskoj županiji kojom je predsjedao zamjenik župana Petar Lagator. Na dnevnom redu bilo je stanje...

Danas (17. prosinca 2020. godine) održana je 11. sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća u Osječko-baranjskoj županiji kojom je predsjedao zamjenik župana Petar Lagator. Na dnevnom redu bilo je stanje nezaposlenosti i zapošljavanja, stanje u gospodarstvu te provođenje mjera za poticanje poduzetništva i poljoprivrede zbog problema uzrokovanih COVID-19 epidemijom na području Osječko-baranjske županije u 2020. godini.

Predsjednik GSV-a u OBŽ Petar Lagator zahvalio je socijalnim partnerima, predstavnicima poslodavaca i sindikata na kontinuiranim aktivnostima za očuvanje radnih mjesta i razumijevanju za aktualne uvjete rada te da vjeruje kako će se za prevladavanje krize izazvane epidemijom koronavirusom u Hrvatskoj osigurati daljnje financijske mogućnosti i potpore.

- Osječko-baranjska županija zadržala je sve potpore koje smo davali prethodnih godina, a u poduzetništvu i poljoprivredi ove godine otvorili smo i dva nova poziva za potpore - naglasio je zamjenik župana. Naime, zbog problema uzrokovanih COVID-19 epidemijom Osječko-baranjska županija aktivno je uključena u provedbu programa pomoći poduzetništvu, poljoprivredi i turizmu, a u proračunu Županije za 2020. godinu osigurano je više od 17 milijuna kuna pomoći za ove sektore. Pomoć je provodi kroz redovne programe i aktivnosti, kao i kroz posebne projekte u kojima je naglasak stavljen na posljedice pandemije.

Predstavnik sindikata Marko Brekalo naglasio je da u ovim čudnim vremenima kada se borimo protiv „nepoznatog neprijatelja“, zajedno s vlašću i poslodavcima, sindikati nastoje ravnopravno i razumno iznaći najbolji mogući način da se prebrodi kriza izazvana epidemijom te krene dalje, no puno je nepoznanica, a ne zna se ni kada će biti kraj epidemije.

Ivan Sarić iz Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku istaknuo je kako poslodavci očekuju nastavak postojećih mjera Vlade RH, kao i donošenje novih. - Bez jasnih pravila i konkretnih mjera ne bi uspjeli sačuvati radna mjesta jer ovdje se ne radi samo o potporama za poduzetništvo nego o spasu cijelog gospodarskog sustava. Uputili smo i apel općinama i gradovima, a očekujemo još veće potpore financijskih institucija poput HBOR-a i HAMAG-a. Sreća je da u realnom sektoru ove godine nemamo značajnija otpuštanja, no ako se što prije ne donesu jasna pravila i konkretne mjere iduće godine bit će otpuštanja. No, moramo biti optimistični - rekao je Sarić.

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uhvaćen kradljivac automobila u Đakovu

Utvrđeno je da se radi o 29-godišnjem strancu

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva" - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

OBŽ nastavlja projekt "Stambeni krediti u funkciji gospodarstva"

"Nastavit ćemo razvijati ovakve i slične projekte kako bi smo zaustavili iseljavanje i stvorili uvjete za povratak ljudi koji su odselili iz naše županije"

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »