Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

HNB: Ne nasjedajte na lažne pozive o provjeri novčanica

Autor: Novi Radio

Traže da provjerite serijske brojeve svojih euronovčanica tvrdeći da su euronovčanice krivotvorine te nude da će za njih obaviti zamjenu

HNB: Ne nasjedajte na lažne pozive o provjeri novčanica - Novi Radio, Đakovo

Hrvatska narodna banka (HNB) upozorila je na pokušaje prijevare. Kako ističu zaprimili su informacije od građana o pozivima nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao zaposlenici HNB-a i traže od njih da provjere serijske brojeve svojih euronovčanica tvrdeći da su euronovčanice krivotvorine te nude da će za njih obaviti zamjenu.

Građani su prijavili i telefonske pozive u kojima ih se poziva na kupnju prigodnih eurokovanica po cijeni znatno višoj od nominalne. "Naglašavamo da Hrvatska narodna banka ne obavlja zamjenu gotovog novca na način da njezini zaposlenici zovu telefonski građane radi provjere podataka ili da ih posjećuju u njihovim domovima i zamjenjuju novčanice", napominju iz HNB-a.

Ovakve prevare su najčešće usmjerene prema populaciji starije životne dobi. Radi sprječavanja ovakvog oblika prijevara pozivaju građane na oprez te da navedene slučajeve svakako prijave Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »