Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Gorilo u blizini Paučja - opožareno oko jednog hektara

Jučer, 12. travnja, oko 20 sati, u šumskom predjelu u blizini Paučja, izbio je požar u kojem je opožarena površina oko jednog hektara suhe trave i lišća. Uzrok nastanka požara i materijalnu štetu...

Jučer, 12. travnja, oko 20 sati, u šumskom predjelu u blizini Paučja, izbio je požar u kojem je opožarena površina oko jednog hektara suhe trave i lišća. Uzrok nastanka požara i materijalnu štetu utvrdit će se naknadno.

Iz policije upozoravaju građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima, prvenstveno šumama i poljoprivrednim površinama posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom ili lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požare.

Za neodgovorno ponašanje predviđene su I kazne, te je za fizičku osobu koja izazove požar propisana novčana kazna od 15.000 do 150.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana. Osoba koja izazove požar iz nehaja, što je najčešći slučaj kod požara otvorenih prostora, kazniti će se za prekršaj novčanom kaznom od dvije do 15.000 kuna.

Novčanom kazna u iznosu od 1.000 do 15.000 kuna kaznit će se oni koji ne prijave nastanak požara i ne dostave sve informacije o požaru.

Osim toga, ovakvim nepromišljenim radnjama građani mogu počiniti i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, za koje se može izreći kazna zatvora do tri godine ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, ovisno o posljedicama.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »