Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Godina čitanja: U OŠ Drenje proveden je projekt Igre čitanja

Ova je godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj, a kako bi učenike potaknuli na čitanje u Osnovnoj školi Drenje proveden je projekt Igre čitanja. Kako je za naš radio pojasnila knjižničarka...

Ova je godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj, a kako bi učenike potaknuli na čitanje u Osnovnoj školi Drenje proveden je projekt Igre čitanja. Kako je za naš radio pojasnila knjižničarka te škole Vlatka Štrk, želja je bila kroz igru kod učenika, ovisno o uzrastu, probuditi maštu, potaknuti kreativnost ali i želju za učenjem..

Petaši su, potaknuti serijom dječjih karata, probudili svoju maštu te su ispričali priču. Tim se načinom, kada se učenici nađu u ulozi pripovjedača, unaprjeđuju njihove pripovjedačke sposobnosti, otklanja se trema, ali na samo površinu izlazi i smisao za fantaziranje.

Kao uvodnu aktivnost koristili su šifrirano pismo (koristio ga je i Cezar u razmjeni svojih poruka s generalima). Učenici su objektivno ocijenili čija je mašta bila plodnija, a priča razrađenija, dodaje Štrk.

Prevarena za 3.831 eura - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Prevarena za 3.831 eura

Putem društvene mreže 69-godišnjakinja je 20. srpnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao njezin...

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »