Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Godina čitanja: U OŠ Drenje proveden je projekt Igre čitanja

Ova je godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj, a kako bi učenike potaknuli na čitanje u Osnovnoj školi Drenje proveden je projekt Igre čitanja. Kako je za naš radio pojasnila knjižničarka...

Ova je godina proglašena Godinom čitanja u Hrvatskoj, a kako bi učenike potaknuli na čitanje u Osnovnoj školi Drenje proveden je projekt Igre čitanja. Kako je za naš radio pojasnila knjižničarka te škole Vlatka Štrk, želja je bila kroz igru kod učenika, ovisno o uzrastu, probuditi maštu, potaknuti kreativnost ali i želju za učenjem..

Petaši su, potaknuti serijom dječjih karata, probudili svoju maštu te su ispričali priču. Tim se načinom, kada se učenici nađu u ulozi pripovjedača, unaprjeđuju njihove pripovjedačke sposobnosti, otklanja se trema, ali na samo površinu izlazi i smisao za fantaziranje.

Kao uvodnu aktivnost koristili su šifrirano pismo (koristio ga je i Cezar u razmjeni svojih poruka s generalima). Učenici su objektivno ocijenili čija je mašta bila plodnija, a priča razrađenija, dodaje Štrk.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »