Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Europsko prvenstvo golubova u Đakovu

U Đakovu se od 13. do 15. lipnja održava Europsko prvenstvo golubova umjetničkog leta. Osmi je to turnir u Hrvatskoj, a treći puta se odvija na području grada Đakova, točnije na ribnjaku Raguž...

U Đakovu se od 13. do 15. lipnja održava Europsko prvenstvo golubova umjetničkog leta. Osmi je to turnir u Hrvatskoj, a treći puta se odvija na području grada Đakova, točnije na ribnjaku Raguž u ulici Dragovoljaca domovinskog rata. U kategoriju golubova umjetničkog leta pripadaju golubovi prevrtači, rolleri, tapšači, igrači i obrušivači, odnosno svi golubovi koji u zraku rade nekakve figure i vratolomije, rekao je Petar Brlošić iz Piškorevaca, predsjednik Hrvatskog kluba prevrtača, koji je ujedno i organizirator ovog prvenstva.

Važno je spomenuti kako je Petar Brlošić 16 puta bio prvak Europe te drži 3 europska rekorda u umjetničkom letu golubova. A na ovogodišnjem natjecanju očekuju se natjecatelji iz svih zemalja EFU-a (Europska unija prevrtača) - Njemačka, Švicarska, Turska, Srbija, Slovačka, Češka, Francuska i naravno Hrvatska...te gosti iz drugih država, BiH, Mađarska, Slovenija, Austrija... Trenutno su prijavljena oko 42 natjecatelja i letovi u svim natjecateljskim klasama što je ujedno najveći turnir do sada održan u Hrvatskoj te jedan od najvećih u Europi odmah iza Njemačke. Natjecanje će se održati u vremenu od 8 do 19h, a ulaz je za sve posjetitelje slboodan.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »