Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dvije novooboljele osobe su novo upozorenje na oprez i poštivanje propisanih mjera

Djelatnici laboratorija Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađivali su uzorke na COVID-19 i na sam uskršnji dan, u nedjelju. Ukupno su testirali 79 uzoraka, među...

Djelatnici laboratorija Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ obrađivali su uzorke na COVID-19 i na sam uskršnji dan, u nedjelju. Ukupno su testirali 79 uzoraka, među kojima su dva bila pozitivna. Tako se nakon dva dana „zatišja“ ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije povećao na 105 osoba. Dobra je vijest da su još dvije osobe izliječene (po jedna u Osijeku i Našicama), pa je ukupan broj izliječenih na području županije sada 13 osoba.

Na liječenju u KBC-u Osijek nalazi se 26 oboljelih osoba, od kojih su tri na respiratoru. Trenutno su četiri medicinska djelatnika pozitivna na COVID-19 (1 liječnik i 3 medicinske sestre), a 21 medicinski djelatnik nalazi se u samoizolaciji.

Na liječenju u Općoj županijskoj bolnici Našice je samo jedna osoba pozitivna na COVID-19, dok su dvije osobe u kućnoj samoizolaciji.

U samoizolaciji na području županije nalazi se ukupno 198 osoba, što je daljnje smanjenje. U odnosu na jučer, tri su nove osobe u samoizolaciji, dok za 14 osoba ta mjera više nije potrebna.

Policijska uprava Osječko baranjska obavila je 22 provjere osoba u samoizolaciji, i to jednu po dojavi građana i 21 samoinicijativno. U jednom slučaju (u Belišću) osoba nije zatečena na prijavljenoj adresi.

E-propusnice policija je provjeravala na 8 stalnih i 49 povremenih punktova. Legitimirano je 1.347 osoba, od kojih pet nije imalo valjane propusnice te im nije dopušten prolazak.

- Uskrs je prošao bez incidenata na području Osječko-baranjske županije na čemu zahvaljujem djelatnicima Policijske uprave, svim stožerima civilne zaštite općina i gradova, a osobito medicinskim djelatnicima, te naravno građanima koji su se pridržavali propisanih mjera - rekao je danas načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović nakon sjednice Stožera.

Dodao je kako je Nacionalni stožer civilne zaštite danas razmatrao sporazume jedinica lokalne samouprave s područja Osječko-baranjske županije o udruživanju u šest cjelina prema granicama bivših zajednica općina te odlučio da je za provedbu sporazuma još potrebna odluka predstavničkih tijela tih općina i gradova, kao i procjena tog udruživanja od strane epidemiološke službe . - To malo komplicira sadašnju situaciju, no nadam se da ćemo to brzo razriješiti - poručio je načelnik Županijskog stožera.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »