Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dvije i pol tisuće osoba više na Zavodu za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Dvije i pol tisuće osoba više nalazi se na Zavodu za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za mjesec kolovoz. Povećanje je...

Dvije i pol tisuće osoba više nalazi se na Zavodu za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuju podaci Zavoda za mjesec kolovoz. Povećanje je to od 16 posto, koliko sada iznosi i ukupna nezaposlenost na području županije. Nezaposlenost se povećala u svim dobnim skupinama a najizraženija je u dobnim skupinama od 20 do 24 godine i to za 36%, te od 25 do 29 godina za 27%.

Tijekom kolovoza ove godine poslodavci su objavili 1009 slobodnih radnih mjesta što je 405 radnih mjesta manje nego u istom razdoblju prošle godine. Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz građevinarstva, javne uprave i obrane, obeznog socijalnog osiguranja te prerađivačke industrije.

U usporedbi s istim razdobljem prethodne godine, povećanje nezaposlenosti zabilježeno jena čitavom području Osječko-baranjske županije, najizraženije u ispostavama Valpovo za28,2% , Đakovo za 19,4% i Osijek za 17,1%.

Broj korisnika novčane naknade se u odnosu na prethodni mjesec povećaoza 22 korisnika i u odnosu na prethodnu godinu za 668 korisnika.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »