Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dodijeljena priznanja i zahvalnice za višestruke darivatelje krvi u Osijeku

Svake godine krajem listopada Hrvatski Crveni križ obilježava Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, a isto je učinjeno i u ponedjeljak (23. listopada 2022. godine) u Osijeku na središnjoj proslavi...

Svake godine krajem listopada Hrvatski Crveni križ obilježava Dan darivatelja krvi u Republici Hrvatskoj, a isto je učinjeno i u ponedjeljak (23. listopada 2022. godine) u Osijeku na središnjoj proslavi tijekom koje su višestrukim darivateljima krvi uručene prigodne nagrade i zahvalnice. Svečanosti su nazočili ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović, zamjenik župana Josip Miletić, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković te drugi uzvanici.

- Krv je lijek koji ne možemo proizvesti, već ga jedino zdrav čovjek može darovati bolesnom. Ta dragocjena tekućina spašava živote i liječi pacijente zbog čega se iskreno zahvaljujem svim nesebičnim darivateljima u našem gradu i županiji. S ponosom moram istaknuti kako je Gradsko društvo CK Osijek na području svog djelovanja (grad Osijek i sedam okolnih općina) drugo u Hrvatskoj po broju prikupljenih doza na ukupan broj stanovnika, a Osječko-baranjska županija je prva županija po broju prikupljenih doza na broj stanovnika. Svi ti rezultati ne bi bili mogući bez izvrsne suradnje s KBC-om Osijek i Zavodom za transfuzijsku medicinu, kao i suradnje s Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom – istaknula je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Osijek Martina Hećimović.

Priznanja je, za svoj velikodušni doprinos primilo 9 žena za 35 puta darovanu krv, 77 muškaraca za 50 puta darovanu krv, 28 muškaraca za 75 puta darovanu krv i 14 muškaraca za 100 puta darovanu krv. Za izvanredan uspjeh za 125 puta darovanu krv zahvalnicu su primila dvojica muškarca, za 150 puta darovanu krv jedan muškarac i za 175 puta također jedan muškarac. Obiteljsku zahvalnicu primilo je šest obitelji, a završnu zahvalnicu dva muškaraca. Riječi zahvale uputio im je i zamjenik župana Josip Miletić koji je naglasio kako humana djela nesebičnih darivatelja spašavaju živote i svakodnevno pomažu onima u potrebi.

- Danas dodijeljene nagrade i priznanja višestrukim darivateljima krvi odražavaju zahvalu cijelog društva prema humanim djelima koja čine. U svemu tome, važnu i veliku uloga ima i Hrvatski crveni križ te Gradsko društvo CK-a Osijek, koji su svojim sustavnim i kvalitetnim radom olakšali svako darivanje krvi. Posebno mi je drago da su stanovnici grada Osijeka i Osječko-baranjske županije u nacionalnom vrhu darovane krvi po glavi stanovnika što dokazuje njihovu veliku humanost i požrtvovnost – zaključio je Miletić.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »