Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Djelatnici u školama te u predškolskim ustanovama procijepljeni, ovaj tjedan nastavlja se cijepljenje zaposlenika Sveučilišta te studenata

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 90 uzoraka od kojih je 6 bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novopozitivne osobe imaju...

U Kliničkom bolničkom centru Osijek u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 90 uzoraka od kojih je 6 bilo pozitivno na koronavirus.

Četiri novopozitivne osobe imaju prebivalište na području Osijeka, a s područja Koške i Našica dolazi po jedna novopozitivna osoba.

Na bolničkom liječenju nalazi se 68 osoba koje su oboljele od COVID-19, i to 48 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 8 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 20 pacijenta s tim oboljenjem.

Preminule su četiri osobe koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 69 do 88 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalaze 702 osobe.

Policijski službenici proveli su 7 provjera osoba u samoizolaciji i utvrdili su jedno kršenje propisanih mjera na graničnom prijelazu Erdut za stranog državljana koji je prekršio rok za tranzit od 12 sati. Obavili su i 109 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite u razdoblju od 21. do 24. svibnja obavili su 150 nadzora provođenja epidemioloških mjera (106 u ugostiteljskim objektima, 11 u prodavaonicama, 20 u trgovačkim centrima,  5 na tržnicama i 8 nadzora u drugim uslužnim djelatnostima), a nisu utvrdili nepravilnosti.

" Prošli tjedan su u Osječko-baranjskoj županiji procijepljene 12.772 osobe. Cijepljenje se i dalje nastavlja provoditi na cijepnim punktovima, ali i pomoću mobilnih timova gdje su cjepitelji liječnici medicine rada i liječnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koji odlaze u gospodarske subjekte koji su iskazali interes za cijepljenje. Do sada su procijepljeni i veći  i manji gospodarski subjekti. Svi oni koji su zainteresirani za cijepljenje, a nisu se cijepili i dalje se mogu javiti svojim koordinatorima koji će onda kontaktirati NZJZ, a mi ćemo i dalje izlaziti na teren. Djelatnici u osnovnim i srednjim školama te u predškolskim ustanovama su do sada procijepljeni, s tim da se ovaj tjedan nastavlja cijepljenje zaposlenika Sveučilišta te studenata " istaknula je ravnateljica NZZJZ OBŽ Nataša Turić na redovitoj konferenciji za medije i pozvala sve koji se žele cijepiti da se prijave Zavodu.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »