Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dani poslova HZZ-a sjajna prilika za poslovne susrete

Autor: Novi Radio

Riječ je o aktivnostima kojima Hrvatski zavod za zapošljavanje nastoji direktno povezati poslodavce i nezaposlene osobe

Dani poslova HZZ-a sjajna prilika za poslovne susrete - Novi Radio, Đakovo

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje danas (8. veljače 2024. godine) su u Kulturnom centru u Osijeku održani „Dani poslova HZZ-a“ na kojima se predstavilo 18 tvrtki iz cijele Hrvatske i Osječko-baranjske županije.  Riječ je o aktivnostima kojima Hrvatski zavod za zapošljavanje nastoji direktno povezati poslodavce i nezaposlene osobe te omogućiti bolju usklađenost ponude i potražnje kroz jačanje partnerstva za zapošljavanje i na taj način doprinijeti razvoju hrvatskog gospodarstva. Dane poslova su uz ravnatelja HZZ-a Antu Lončara obišli zamjenik župana Josip Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković.

Osječko-baranjska županija godinama provodi različite programe poticanja zapošljavanja, od edukacija i seminara pa sve do prekvalifikacija, osobito za deficitarna zanimanja. Svjesni smo važnosti obrazovnog sustava u čitavom gospodarskom lancu zbog čega neprestano surađujemo s našim srednjim školama i fakultetima osječkog Sveučilišta kako bi učenici i studenti koji se ondje obrazuju stekli potrebna znanja i vještine neophodne za današnje tržište rada. Inače, u Osječko-baranjskoj županiji trenutno bilježimo gotovo 93.000 zaposlenih, što je 1.737 osoba više nego 2022. godine te oko 14.000 nezaposlenih – istaknuo je zamjenik župana Josip Miletić.

Hrvatski zavod za zapošljavanje „Dane poslova“ organizira u sedam hrvatskih gradova, objasnio je ravnatelj Zavoda Ante Lončar i dodao da su ovim aktivnostima usmjereni prije svega k učenicima završnih razreda srednje škole, studentima i nezaposlenim osobama. Naglasio je da je trenutno u HZZ-u registrirano 118.000 nezaposlenih te da u posljednjih nekoliko godina bilježe snažan pad nezaposlenosti kao rezultat sve snažnijeg gospodarskog rasta u Hrvatskoj. I ove će godine, napominje, trebati velik broj osoba za rad tijekom turističke sezone na Jadranu, pri čemu će se okrenuti aktivaciji dugotrajno nezaposlenim osobama i ranjivim skupinama. Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković istaknula je kako u gradu Osijeku također bilježe rekordnu zaposlenost te rekordno nisku nezaposlenost pri čemu se prosječna nezaposlenost smanjivala za punih 1%. Dodala je da su ovakvi sajmovi idealna prilika za povezivanje poslodavaca iz cijele Hrvatske s osobama različitog profila koje su u potrazi za poslom.

Tekst i foto: OBŽ

Prevarena za 3.831 eura - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Prevarena za 3.831 eura

Putem društvene mreže 69-godišnjakinja je 20. srpnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao njezin...

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »