Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Danas vrhunac toplinskog vala, od sutra osvježenje

Upozorenje na toplinski val nastavlja se i ovoga tjedna, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je mnoštvo preporuka za zaštitu od vrućine. Za danas je najavljeno 37 Celzijevih stupnjeva. Preporučeno...

Upozorenje na toplinski val nastavlja se i ovoga tjedna, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo izdao je mnoštvo preporuka za zaštitu od vrućine. Za danas je najavljeno 37 Celzijevih stupnjeva.

Preporučeno je izbjegavanje izlaganje suncu u vremenu od 10 do 17 sati. Visoke temperature najnegativnije djeluju na dišni sustav kroničnih bolesnika.

Na vrućini se krvne žile šire čime se snizuje tlak, kod naglih promjena temperature može doći do infarkta, a UV zračenje može na koži prouzročiti opekline, manjak tekućine može utjecati na funkciju bubrega i pojačano nakupljanje minerala iz urina i prouzročiti stvaranje bubrežnih kamenaca, ako je temperatura tijela slična temperaturi zraka, ono se hladi isparavanjem, što može promijeniti srčani ritam i prouzročiti dehidraciju i grčeve, samo su neki primjeri kako vručina djeluje na organizam.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »