Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Danas slavimo blagdan sv. Josipa i Dan očeva

Danas je blagdan sv. Josipa koji se u Hrvatskoj obilježava i kao Dan očeva. Sveti Josip je vrlo štovan među vjernicima zbog njegove uloge čuvara i hranitelja Isusa i Marije. Evanđelje ga opisuje...

Danas je blagdan sv. Josipa koji se u Hrvatskoj obilježava i kao Dan očeva. Sveti Josip je vrlo štovan među vjernicima zbog njegove uloge čuvara i hranitelja Isusa i Marije. Evanđelje ga opisuje u dvije riječi: bio je pravedan i vjeran. Štuje se napose kao zaštitnik cijele Crkve i svake obitelji. Patron je napose očeva, muževa te svih zanatlija i radnika. Josip je posebno štovan u Hrvatskoj. Vrijedno je spomenuti da ga je Hrvatski sabor prije više od tri stoljeća, (1687.) proglasio Zaštitnikom Hrvatske.

Prvi zabilježen Dan očeva se održao davne 1908 godine u SAD – u kada je nažalost za velike rudarske katastrofe poginulo 250 očeva koji su radili u rudniku. Navedeni dan se ne slavi u cijelom svijetu na isti datum, većina zemalja svijeta navedeni dan slavi treću nedjelju u mjesecu lipnju, dok određene zemlje poput Hrvatske imaju svoje datume obilježavanja iza kojih stoje razni razlozi.

Nebitno kojeg datuma se slavio dan u kojemu smo ponosni na svoje očeve, bitno je da na taj dan pokažemo svoju zahvalnost i ljubav prema jednome od naših roditelja.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »