Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Danas pojačani nadzor prometa

U skladu s planom aktivnosti „ROADPOL“, danas 24. ožujka, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provodit će preventivno-represivnu akciju „24-satni pojačani nadzor brzine...

U skladu s planom aktivnosti „ROADPOL“, danas 24. ožujka, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske provodit će preventivno-represivnu akciju „24-satni pojačani nadzor brzine kretanja vozila“. Riječ je o akciji Speed Marathon, 24-satnom nadzoru brzine koji se provodi na području cijele Europe, tijekom kojega se policijskim djelovanjem osigurava pridržavanje propisanih ograničenja brzine u prometu.

Policijski službenici tijekom akcije nadziru brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prekršitelji se zaustavljaju i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama. Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa. Kazne za prekoračenje brzine znatno su porasle u mnogim europskim zemljama posljednjih godina. Ipak, još uvijek ima previše vozača koji prekomjernom brzinom ugrožavaju sebe i živote ostalih sudionika u prometu.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »