Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Danas je Svjetski dan biciklista

Policijski službenici Policijske postaje Đakovo danas će obilježiti Svjetski dan biciklista u sklopu kojeg će se provesti preventivna akcija „Biciklirajmo biciklističkom“. Akcija će se provesti...

Policijski službenici Policijske postaje Đakovo danas će obilježiti Svjetski dan biciklista u sklopu kojeg će se provesti preventivna akcija „Biciklirajmo biciklističkom“. Akcija će se provesti na području grada Đakova, odnosno Ulica I. Pavla II kao i na Strossmayerovom trgu.

Tijekom provođenja preventivne akcije vozače bicikala upoznat će se na opasnosti koje sa sobom nosi nepropisno i nepravilno ponašanje u prometu te će im se uručiti prigodno izrađeni letci i drugi promotivni materijali.

“Prometni prekršaji koje najčešće čine vozači bicikala su vožnja prometnom trakom namijenjenom za kretanje vozila iz suprotnog smjera, nekorištenje postojećih biciklističkih staza i traka, vožnja biciklom preko pješačkog prijelaza, vožnja pod utjecajem alkohola, nekorištenje zaštitne biciklističke kacige, reflektirajućih prsluka i dr., čime vozači bicikala sami sebe dovode u opasnost, ali i druge sudionike u prometu. Poseban problem njihove sigurnosti predstavlja i vožnja tehnički neispravnim biciklima što se očituje u neispravnim svjetlima (bijelo sprijeda i crveno straga) čime smanjuju mogućnost pravovremenog uočavanja od strane ostalih sudionika u prometu, a posebice u uvjetima smanjene vidljivosti i na mjestima gdje nema izgrađenih biciklističkih staza ili traka i javne rasvjete,” upozoravaju iz PP Đakovo.

Foto: PUOB

Prevarena za 3.831 eura - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Prevarena za 3.831 eura

Putem društvene mreže 69-godišnjakinja je 20. srpnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao njezin...

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »