Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Danas je 1. svibnja, Međunarodni praznik rada

Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni praznik rada kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chichagu 1. svibnja 1886. godine. Diljem Amerike održani su masovni štrajkovi u kojima...

Danas se diljem svijeta obilježava Međunarodni praznik rada kao spomen na velike radničke prosvjede održane u Chichagu 1. svibnja 1886. godine. Diljem Amerike održani su masovni štrajkovi u kojima više od 400 000 radnika i radnica iz tvornica izlazi na ulice. U spomen na taj dan 1889. godine odlučeno je da će se svake godine na 1. svibanj održavati radnički prosvjedi.

U Hrvatskoj se praznik rada počeo slaviti 1890. godine. Radnici u Hrvatskoj, kao i internacionalne kolege istaknuli su zahtjeve u znaku tri osmice (8-8-8). Zagrebački su radnici kao uvod u proslavu te godine održali niz skupova i štrajkova. U zgradi Hrvatskog doma, kako su pisale Narodne novine, govornici su na velikoj radničkoj skupštini naglašavali: „Mi smo za rad, ali hoćemo živjeti kao ljudi".

Takođe, danas je i spomendan sv. Josipa radnika. Čestitamo svima današnji blagdan svetog Josipa Radnika i Praznik rada

Prevarena za 3.831 eura - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Prevarena za 3.831 eura

Putem društvene mreže 69-godišnjakinja je 20. srpnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao njezin...

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »