Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dan Općine Trnava

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u subotu, 21. siječnja 2023. godine obilježen je Dan Općine Trnava, a uz načelnicu Općine Irenu Mikić Brezinu, nazočili su joj župan Ivan Anušić, zamjenici...

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, u subotu, 21. siječnja 2023. godine obilježen je Dan Općine Trnava, a uz načelnicu Općine Irenu Mikić Brezinu, nazočili su joj župan Ivan Anušić, zamjenici župana Mato Lukić i Josip Miletić, saborski zastupnik Goran Ivanović te drugi gosti.

Načelnica se u svom obraćanju osvrnula na najvažnije realizirane projekte u proteklom razdoblju, a iznijela je i neke od ciljeva za predstojeću godinu. "Trenutno je u provedbi izrada projektne dokumentacije za izgradnju odvodnje na području općine, a u ovom razdoblju uspjeli smo dobiti šest građevinskih dozvola za izgradnju sustava odvodnje triju naselja – Hrkanovci, Trnava i Lapovci, dok smo prošle godine započeli s izradom projektne dokumentacije za naselje Dragotin. Općina Trnava u suradnji s Općinama Donji Andrijevci, Velika Kopanica i Oprisavci, potpisala je ugovor o osnivanju Dječjeg vrtića Vila Zvončica, a pridružit će nam se još tri općine – Gundinci, Sikirevci i Slavonski Šamac. Jedan od važnijih projekata u 2022. godini svakako je bilo potpisivanje ugovora za dodjelu sredstava za nadogradnju vrtića u Trnavi u vrijednosti oko 1,8 milijuna kuna".

"Općina ima objekt u kojem se održava igraonica za djecu od tri do šest godina i predškola, a ovom izgradnjom će se postojeći objekt proširiti za potrebe vrtića. Nadamo se da bi već ove jeseni mogao početi s radom. U suradnji s resornim ministarstvima radili smo i na izgradnji nogostupa u naseljima te izgradnji nove rasvjete, a donijeli smo i Strategiju razvoja turizma za čiju izradu smo dobili sredstva iz Mjere 7.1" – kazala je između ostaloga načelnica i dodala da su veliku pozornost u planiranju svojih projekata posvetili demografskom oporavku i projektima u turizmu.

Župan Ivan Anušić čestitao je svim mještanima njihov Dan i naglasio kako Osječko-baranjska županija podržava sve projekte Općine Trnava, a to će činiti i u budućnosti.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »