Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dan narcisa za borbu protiv raka dojke

Dan narcisa, humanitarna i javnozdravstvena akcija koju je pokrenula Hrvatska liga protiv raka, obilježava se tradicionalno prve subote proljeća. Danas, 21. Ožujka, započinje 8. ciklus pozivanja u...

Dan narcisa, humanitarna i javnozdravstvena akcija koju je pokrenula Hrvatska liga protiv raka, obilježava se tradicionalno prve subote proljeća. Danas, 21. Ožujka, započinje 8. ciklus pozivanja u Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke koji će trajati 2023-2025. godine.

Narcise simbol proljeća, života i nade, u našoj zemlji su uvelike prepoznatljive i kao simbol dana koji je namijenjen jačanju svijesti o prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kao i podrške svim onim ženama koje su od raka dojke oboljele. Obilježavanjem ovog dana potiče se na razmišljanje i djelovanje u svezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu svake osobe. Toga se dana prodaju i poklanjaju narcise, a prikupljena sredstva namijenjena su prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke.

Ove godine tradicionalna javnozdravstvena kampanja Dan narcisa održati će se 25. ožujka 2023. godine na Trgu Ante Starčevića od 10 do 13 sati prigodnom prodajom i podjelom cvijeta narcisa i edukativnih materijala. Ujedno iz Gradske lige protiv raka Osijek pozivaju zainteresirane građane da se pridruže aktivnosti „Hodanjem do zdravlja“ i osjete blagodati tjelesne aktivnosti hodanja i vježbanja u ugodnom i sigurnom okruženju pod vodstvom stručne osobe, a čije su redovite polaznice članice Mammae kluba Osijek koje zajedno sa brojnim sugrađanima svake subote kroz aktivnost hodanja u prirodi i na svježem zraku održavaju i poboljšavaju svoje zdravstveno stanje. Na taj način, članice, smanjuju rizik od razvoja bolesti te promiču hodanje kao najjednostavniju zdravu naviku našim sugrađanima s ciljem unaprjeđenja cjelokupnog zdravlja.

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo

U tijeku je obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »