Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Dan europskog broja 112

Danas, 11. veljače obilježava se Dan europskog broja 112 koji se u državama Europske unije koristi od 1991. godine. Uvođenjem jedinstvenog broja za hitne službe 112 omogućen je jednostavan, jednak,...

Danas, 11. veljače obilježava se Dan europskog broja 112 koji se u državama Europske unije koristi od 1991. godine. Uvođenjem jedinstvenog broja za hitne službe 112 omogućen je jednostavan, jednak, siguran i učinkovit pristup hitnim službama svim građanima Unije, osobito onima koji putuju između država unutar Unije.

Riječ je o besplatnom pozivu koji možete obaviti u bilo kojoj državi članici EU te zatražiti pomoć hitnih službi (policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe).

U Hrvatskoj se ovaj broj koristi od 2005. godine, u dvadeset županijskih centara 112 koji zaprimaju hitne pozive i djeluju kao jedinstveni operativno-komunikacijski centri za sve vrste hitnih situacija. Pozivi upućeni na 112 primaju se u županijskim centrima tijekom čitavog dana sve dane u godini za sve vrste hitnih slučajeva. Spomenimo i kako je od uspostave broja 112 u Republici Hrvatskoj od 2005. do kraja 2021. na broj 112 zaprimljeno je nešto više od 32 milijuna poziva.

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Strizivojna - prvo digitalno selo u Hrvatskoj

Cilj je da se dobre poljoprivredne prakse u budućnosti prenesu i na druga sela u Hrvatskoj

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Upitnik o navikama i potrebama mladih u Osječko-baranjskoj županiji

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih s područja Osječko-baranjske županije

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »