Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Đakovo: Požar u polju se proširio na građevinske objekte

Policija je izvijestila kako je jučer, u poslijepodnevnim satima, na području Đakova, u polju, nepoznati počinitelj zapalio suhu travu i nisko raslinje u odvodnom kanalu, a vatru ostavio bez nadzora....

Policija je izvijestila kako je jučer, u poslijepodnevnim satima, na području Đakova, u polju, nepoznati počinitelj zapalio suhu travu i nisko raslinje u odvodnom kanalu, a vatru ostavio bez nadzora. Vatra se proširila na zapuštene građevinske objekte u polju, vlasništvo 42-godišnje hrvatske državljanke. Uslijed visoke vatre i naglog gorenja suhe trave na građevinskim objektima izgorjele su drvene grede i letve sa krovištu. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Očevidom će se utvrdili nastala materijalna šteta, a Policija nadležnom državnom odvjetništvu podnosi izvješće o događaju.

Stoga, Policija još jednom upozorava građane da prilikom spaljivanja biljnog otpada na otvorenim prostorima posebnu pozornost obrate pri rukovanju vatrom i lakozapaljivim predmetima koji bi mogli izazvati požar. Takvi se požari zbog nedovoljne pozornosti mogu proširiti na šume, stambene i gospodarske objekte te ugroziti ljudske živote.

FOTO: DVD Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »