Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Đakovčanin vozio 169 km na sat pa dobio 660 EUR kaznu

U razdoblju od 30. prosinca 2022. godine do 1. siječnja 2023. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 14 vozača osobnog automobila i 2 biciklista koji...

U razdoblju od 30. prosinca 2022. godine do 1. siječnja 2023. godine na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 14 vozača osobnog automobila i 2 biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, evidentirano je još 111 prekršaja od kojih 55 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 22 nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje i 26 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 1. siječnja 2023. godine u 19,44 sati, na graničnom prijelazu Batina, kada je nadzoru prometa zaustavljen 44-godišnjak iz Belog Manastira, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,83 promila alkohola u krvi te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650,00 EUR ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Jučer u 15,44 sati na Južnoj osječkoj obilaznici u prekoračenju brzine kretanja vozila zaustavljen je 51-godišnjak iz Đakova, koji je upravljao osobnim automobilom. Vozač se kretao brzinom od 169 km na sat, na dijelu ceste izvan naselja gdje je brzina ograničena prometnim znakom na 90 km na sat.

Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 660 EUR, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjesec i 3 negativna boda.

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Uređuje se platana u Strossmayerovom parku

Đakovačka platana visoka je 27 metara, dok širina njezine krošnje iznosi 40 metara

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Veliki interes učenika za astronomiju i druge programe RZC Panonske Hrvatske

Riječ je o trodnevnoj školi astronomije u jedinom planetariju u istočnoj Hrvatskoj

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »