Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Đakovačke škole ostvarile izvrsne rezultate na WorldSkills Croatia 2023.

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2023. godine u Zagrebu je održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2023.....

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja 2023. godine u Zagrebu je održano Državno natjecanje učenika strukovnih škola - WorldSkills Croatia 2023.. Ovaj najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe okupio je više od 400 najboljih učenika iz 200 strukovnih škola iz Hrvatske te goste iz šest država, a natjecali su se u 46 strukovnih disciplina.

Naše škole osvojile su jedno od prva tri mjesta te samim time i nagrade. Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo osvojila je srebro u disciplini Keramičarstvo i oblaganje, Graditeljsko-geodetska škola Osijek osvojila je srebro u disciplini Geodezija, Ugostiteljsko-turistička škola Osijek osvojila je zlato u disciplini Kuharstvo, odnosno srebro u disciplini Ugostiteljsko posluživanje.

Nadalje, Medicinska škola Osijek osvojila je srebro u disciplini Fizioterapeutska skrb - fizioterapeutski tehničar, odnosno zlato u disciplini Zdravstvena njega. Osim navedenih škola, tu je još i Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija Ruđera Boškovića Osijek koja je osvojila zlato u disciplini NUTRI-VITA, Strojarska tehnička škola Osijek u disciplini Robotika te Elektrotehnička i prometna škola Osijek koja je osvojila srebro u disciplini Mehatronika.

Rezultati učenika Strukovne škole:

Stjepan Orgulan, učenik 3. EL/FOT/KO razrednog odjela u zanimanju Keramičar oblagač, uz mentorstvo nastavnice Barbare Markulić, u disciplini Keramičarstvo i oblaganje osvojio je izvrsno 2. mjesto u Republici Hrvatskoj! 

Lucija Lizačić, učenica 3. C/M/P razrednog odjela u zanimanju Pekar, uz mentorstvo nastavnice Mihaele Tosenberger-Andrić, u disciplini Pekarstvo osvojila je odlično 4. mjesto!

Matea Hanulak, učenica 3. F/K razrednog odjela u zanimanju Frizer, uz mentorstvo nastavnice Ksenije Spajić, u disciplini Frizerstvo osvojila je odlično 8. mjesto!

Stjepan Adrić, učenik 4. AT razrednog odjela u zanimanju Agrotehničar, uz mentorstvo nastavnika Drage Smolje, u disciplini Agro osvojio je odlično 7. mjesto!

Tomislav Nađ, učenik 3. CNC/SLD razrednog odjela u zanimanju Soboslikar ličilac dekorater, uz mentorstvo nastavnice Patricije Drenjančević, u disciplini Soboslikarstvo osvojio je odlično 7. mjesto!

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Dan otvorenih vrata 3. gardijske brigade Kune Đakovo

U tijeku je obilježavanje Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske

Nevrijeme pogodilo OBŽ - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Nevrijeme pogodilo OBŽ

U 26 intervencija sudjelovao ukupno 81 vatrogasac sa 27 vozila

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »