Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Đakovačka gimnazija na Lidranu

Đakovačka gimnazija, jedina u svim kategorijama sudjelovala je na županijskom natjecanju Lidrano. Podsjećamo, Županijsko natjecanje LiDraNo održano je 28. veljače u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga...

Đakovačka gimnazija, jedina u svim kategorijama sudjelovala je na županijskom natjecanju Lidrano. Podsjećamo, Županijsko natjecanje LiDraNo održano je 28. veljače u Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga u Našicama.

Učenici su se natjecali u literarnom stvaralaštvu, samostalnim novinarskim radovima, radijskoj emisiji, školskom listu, pojedinačnom i skupnom scenskom nastupu. Gimnaziju A. G. Matoša na LiDraNu predstavljali su Iva Mijakić i Gabrijel Florijan, 3.a sa radijskom emisijom Kraljica u Đakovu? čija je mentorica Nikolina Mandić Matijević. Marta Jaman, 3.b sa novinarskim radom Astronomija i Trčanje moji su favoriti! pod vodstvom mentora Mire Šole. Samostalni scenski nastup kazivanjem poezije autora Antuna Gustava Matoša, Utjeha Kose, izveo je Benedikt Ilakovac, 3.d pod vodstvom mentorice Nikoline Mandić Matijević. U kategoriji skupni scenski nastup dramska skupina predstavila se s izvedbom Cvijet sa raskršća Antuna Gustava Matoša čija je mentorica Vesna Vuksanović.

Na državnu smotru predložena je Ruža Drmić, 3.d sa radom Gospodarica u kategoriji literarno stvaralaštvo, mentorica Nikolina Mandić Matijević. U kategoriji novinarskog stvaralaštva – samostalni novinarski rad predložena je Iva Mijakić, 3.a sa radom Moj je najpopularniji hrvatski autor Luka Modrić, mentorica Nikolina Mandić Matijević. Nakon 14 godina ponovno su napisane i dizajnirane novine Inter Nos čija je glavna urednica Marta Jaman, 3.b, mentor Miro Šola. Novine gimnazije kao i Srednje strukovne škole Antuna Horvata, Zlatovez predložene su na državnu smotru u kategoriji školski list.

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025. - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Općina Trnava sufinancirat će školski pribor za školsku godinu 2024./2025.

Općinska načelnica Irena Mikić Brezina i ove je godine donijela Odluku da će Općina sufinancirati radne bilježnice...

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Slavonija INVEST pridonosi modernizaciji urbanog prostora grada

Odgovor na sve zahtjeve modernog života

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »