Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Covid potvrde obavezne od ponedjeljka, moraju ih imati i pacijenti

Od ponedjeljka 4. listopada ulazak u sve zdravstvene te institucije socijalne skrbi bit će moguć samo uz COVID potvrdu. Bez covid potvrde u bolnicu neće moći ni liječnici, ni pacijenti ni pratnja...

Od ponedjeljka 4. listopada ulazak u sve zdravstvene te institucije socijalne skrbi bit će moguć samo uz COVID potvrdu. Bez covid potvrde u bolnicu neće moći ni liječnici, ni pacijenti ni pratnja na porođaju.

Ministar zdravstva Vili Beroš poručio je kako će u prvoj fazi država snositi troškove testiranja za zaposlenike i pacijente, a nakon toga će se vidjeti. U početku će testiranje biti besplatno, ali ne može unedogled, rekao je ministar dodavši kako će to ovisiti o trendu kretanja epidemije, povećanju cijepljenja u zdravstvenom sustavu itd.

Svaki pacijent koji ide u bolnicu, a nije hitan slučaj, treba se javiti svom liječniku. Svatko tko ima zakazan tretman ili hospitalizaciju a nije cijepljen dobit će uputnicu za besplatno testiranje - izjavio je ministar. Čekaju se detaljnije upute za ravnatelje bolnica koji moraju sve organizirati. Od testiranja dva puta na tjedan do evidencije i provjere covid potvrda.

Covid potvrde uvode se i u sustav socijalne skrbi za zaposlenike, ali i za posjetitelje u domovima za starije. Svi koji se odbiju testirati ne mogu ući u ustanovu.

Prevarena za 3.831 eura - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Prevarena za 3.831 eura

Putem društvene mreže 69-godišnjakinja je 20. srpnja stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao njezin...

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Od Velike Gospe u đakovačkoj Župi Svih Svetih dva župnika

Kada veličina župe i njezino pastoralno djelovanje to iziskuju, moguće je uz jednog župnika imenovati i drugoga

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »