Novi Radio, Đakovo

Uvijek ugodno

99,5 MHz

Čestitka Zorana Vinkovića, predsjednika HSU OBŽ, povodom Međunarodnog dana žena

(prenosimo u cijelosti) U povodu 8. ožujka prisjećamo se početaka borbe žena za ravnopravnost u društvu i dugog puta koje su žene morale prijeći da bi im bila priznata osnovna ljudska prava. Ovo...

(prenosimo u cijelosti)

U povodu 8. ožujka prisjećamo se početaka borbe žena za ravnopravnost u društvu i dugog puta koje su žene morale prijeći da bi im bila priznata osnovna ljudska prava.

Ovo uključuje i prihvaćanje činjenice da žene često nemaju jednaka prava i mogućnosti kao muškarci, ali i spremnost da se spolnoj diskriminaciji čitavo društvo suprotstavi aktivnim djelovanjem ka stvaranju i prihvaćanju, ali i vrednovanju različitosti među spolovima. Jer riječ je o pozitivnim vrijednostima koje oplemenjuju život i odnose među ljudima, a ne nešto negativno čega se treba stidjeti.

U ljudskoj je povijesti oduvijek vladala borba za ljudska prava, u koja se ubrajaju i prava žena, te se o njima i danas treba raspravljati. Borba protiv nasilja koje uništava ženske živote, diskriminacije na poslu koja krši njihova ekonomska prava, seksizma uperenog protiv njihovog dostojanstva - oslikava vizionarsku energiju ženskog pokreta koji teži uspostavi dostojanstvenijeg svijeta i za žene i za muškarce.

Međunarodni je Dan žena dan u kojem se prisjećamo svih onih hrabrih žena koje su se borile za bolje uvjete na poslu, za veće dnevnice, za ravnopravnost, za prava žena na svakom polju. Iako ta borba još nije završena, drage moje sugrađanke budite ponosne što ste žene.

Čestitam svim ženama ovaj Dan koji i u budućnosti treba shvatiti kao poticaj za daljnje poboljšanje njihovog položaja u društvu.

Zoran Vinković, ing.

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Sporazumom potvrđena kvalitetna suradnja hrvatskih i francuskih vatrogasaca

Potpisali su Konvenciju i sporazum o bilateralnoj suradnji s predstavnicima Udruge „Međunarodna vatrogasna pomoć

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati - Vijesti - Novi Radio, Đakovo

Neregistriranim vozilom sletio s kolnika, pa se odbio alkotestirati

Četrdesetdvogodišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Ova web stranica radi boljeg rada i poboljšane funkcionalnosti koristi kolačiće (eng. cookies) i slične tehnologije. Ako nastavite s pregledom stranice, smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom. Više informacija »